Tuesday, June 2, 2009

Vegán rakott palacsinta

A húsmentesség már talán nem üti ki a biztosítékot a legtöbb helyen, de azt nagyon nehéz elképzelni, hogy mit lehet enni, amiben se tej se tojás sincs és még ételnek hívható. Erre igen szép példa a hétvégén készült párolt almás rakott palacsinta.
A palacsinta receptjét korábban már megírtam, most annyi fejlesztés történt, hogy a kevés mézzel meglocsolt párolt almával töltött palacsintákat egymásra pakoltuk egy tepsiben és megsütöttük. A hagyományos túrós palacsintánál műkődő öntetet lehet létrehozni vagy növényi joghurt vagy a lét tudatos konyha oldalán talált napraforgós krém felhasználásával. Bármelyiket a kettő közül mézzel, kevés citromlével és jó sok mazsolával keverjük össze és nyakonöntve vele a palacsintákat csodálatosan egybesül.
Ha bárki kényszerből vagy boldogságból vegánságra adja a fejét, ajánlom kezdésnek ezt a fogást, igen bátorító hatású. :)

2 comments:

Renata Kalman said...

Írisz!
Palacsintához, ami a túrót jobban helyettesíti, inkább a kölestúró:
http://lettudatoskonyha.blogspot.com/2008/08/vkf-xviii.html

Még egyszerűbb:
kölest megfőzni, kevés növényi joghurttal, mazsolával, mézzel, citromhéjjal összekeverni.

Bridge said...

Esetleg bekukucskálnál az oldalamra? :)