skip to main |
skip to sidebar
zöldborsós palacsinta
Itt a friss borsószezon :) ... csodás érzés a szülői háznál mezitláb leszedni, a tornácon kifejteni, mint a régi szép időkben...A kicsibabám miatt sajna csak pürésített formában próbálkozom idén a borsóval, így találtam rá erre a nagyszerű receptre.palacsinta: 15 dkg zöldborsót egy kanálnyi vajban átpárolsz, addig egy tálba belezuttyintasz 1 nagy csokor friss, apróra vágott illatos petrezselyemzöldet, 2 tojást, 15 dkg lisztet - fele teljes kiőrlésű, 4 dl tejet, frissen őrölt borsot egy csipetnyit, sót vagy 3 nagy csipettel. ha megpárolódott a borsó azt is beleteszed és az egészet összeturmixolod. a végén hozzáöntesz egy kis szénsavas ásványvizet ( kb. 1 dl) addig, míg jó kis palacsintatészta állagú masszát nem kapsz :)A krémhez összekeversz 20 dkg krémsajtot ( én a philadelphiát használom) , 1 deci tejszínt, kb. 10 dkg füstölt reszelt sajtot, 1 csokor petrezselymet felaprítva.A palacsintákat kisütöd, a krémmel jól megkened és már kész is :)nagyon fínom, egészséges és hihetetlen vonzó színe van :)
2 comments:
szép ződ! :)
Vááá, de kizöldültünk! :)) Nagyon fincsi lehet.
Post a Comment