Tuesday, September 23, 2008

csendélet medvével

A németalföldiek szája is tátva! Ugye mindenki fel tudja idézni azokat a képeket, amikor nagy tölgyfaasztalokon fényképszerűen megfestve szerepelnek zöldségek, gyümölcsök, állatok (általában döglöttek), élénk színek, közeli képek. Na ez egy pont olyan, csak nem németalföldi, hanem pánkóságos - az ehhez szükséges hozzávalókkal! Egyrészt erősen bió, környezetbarátságos (nem tudom, jól kivehető-e a kerékpár?), vega (nuku döglött állat, csak élénk, barát) és persze csokoládés - mi más! Története is van.
Naggggyon durván megfáztam, így lúzer módon lecsúsztam a Criticalmass tegnapi felvonulásáról, és roppant szomorú voltam. De ma ez elmúlt! Itt volt Írisz, és hozott egy iszonyú finom saját sütésű kenyeret (asszem ez lehet + magok), és egy környezetbarátságos kétkeréken ügyeskedő medve barátot, az idei év divatszíneiben! Annyira medve! :)
A kenyérhez estére mindjárt csináltam is egy kis channa dahl-t (fűszeres lencsét). Passzolnak!
A látogatás örömére csokoládés zabpelyhes kekszet sütöttem, amihez savanyú fekete-piros ribizlilekvárt és fűszeres tejes teát kínáltam - hogy ezzel a németlaföldiek számára is csábító fordulattal éljek. Asszem már meg is gyógyultam! Köszönöm!

13 comments:

Kriszta said...

Tök fura! Amikor megjelent itt a sütőtökleves-poszt, én is épp azt főztem. Tegnap meg csokis-zabpelyhes sütit sütöttem :)
(Na jó, ez persze csak nekem olyan érdekes...)

Frazon Zsófi said...

nem, nem, szerintem ez tök jó! és van zöld színű bicikliző medvéd is?
:))

Kriszta said...

Hát olyanom nincsen :( Viszont tegnap én is zöldet rajzoltam, egy zöld erdőt. Ha kész lesz, esetleg átkerekezhet rajta a medvéd :)

irisz said...

ez több mint jel! bár a pánkóság szempontjából hasznosabb, ha mindenki mindig mást főz, h. változatosabb legyen a receptkínálat, de ez az összhang gyanús. :) vegaszimpatizáns hobbiszakácsok jelentkezését várjuk szeretettel! :))

örülök Zsófi, h. a zöld medve gyorsan beilleszkedett a medvebarát otthonba, bár egyelőre kicsit elveszett a kenyerek és kekszek közt, szerintem hamarosan megtalálja a népes rokonságot is a belső termek egyikében. :))

Kriszta said...

:) Nos az indiai, meg egyéb keleti ételekhez tutibiztos nem értek, úgyhogy arra nemigen fogok ráhangolódni az éterben, de amúgy a vegaság az stimmel :)

Ördögh Zsófi said...

tényleg szép ez így együtt, ződmaci király, remélem meggyógyultál azóta! :)

van egy tök jó megfázós tea receptem:
mentalevél
citromfűlevél
pici gyömbér
pár csepp citromlé
+ méz

irisz said...

hű de ráéreztél a teareceptre... csak semmi kamilla! Zsófi szeretni fogja! :))

Ördögh Zsófi said...

kamillával a macsekok szemét borogattam réges-rég amikor még voltak, azóta annyira nem ételital kategória :D

irisz said...

macskaszemborogatás ahha, eddig azért én szerettem a kamillát! na mindegy, majd áttérek a receptedre! :P :P

Frazon Zsófi said...

hello lányok,
meghat ez a gondolkodás, ígérem, mindent kipróbálok. péntekig még itthon, úgyhogy lesz rá módom!
ződmacikirály! ezt majd elmondom a kollégának. ó, már réééég beilleszkedett. csak a többi maci fogdossa a derekát úszógumi magasságban, hogy akkor a biciklitől, ha lefogynak, akkor mi lesz? de mondtam, hogy nem eszik olyan forrón a kását... majd borogatom őket kamillával, ha nagyon begyulladnak :))

Renata Kalman said...

jobbulást!!
A medve tényleg olyan jellegzetes, olyan "íriszes"...:)

irisz said...

van tejszínes meg íriszes? :D :D nagyon kedves tőled! köszi! :))

Frazon Zsófi said...

de ez gyógy, nem?
:)
köszönöm renáta!