
A töltelék a szuperkalsszikus Horváth Ilona szakácskönyv máklepény töltelék ihletésére alakult, átvariálva a tejes részeket, kihagyva a tojásokat.
Így nagyjából ez lett a recept:
Tészta:
40 dkg t.k. liszt
20 dkg margarin
4 dkg barna cukor
3 e.k. tejföl / növényi joghurt
egy csipetnyi szódabikarbóna
A hozzávalókat összegyúrjuk és hűtőben egy órát pihentetjük.
Töltelék:
25 dkg mák
8 dkg barna cukor
3 dl növényi tej
5 dkg dara
10 dkg mazsola
10 dkg szilvalekvár
1 db alma reszelve
A növényi tejet a cukorral felforraljuk, a mákot a darával befőzzük, amíg jól megduzzad.
Kihűtjük, hozzáadjuk a mazsolát és a reszelt almát. Horváth Ilona szerint egy fél citrom reszelt héja is jól jönne - de miután ritkán tudok beszerezni bio citromot, a nem-bio héját pedig megmosva sem szeretném megenni, ált. kimarad.
A tésztát két részre szedjük, kinyújtjuk egy réteget vajazott-lisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral, rátesszük a tölteléket, majd a másik adag kinyújtott tésztát. A tetejét én egy nagyon kevés almalével kentem meg, villával megszúrkáltam és közepes fokozaton sütöttem, amíg picit meg nem pirult a tészta. De az illatáról nagyon jól megállapítható a készensége.
5 comments:
Thanks for the great article that provided this useful information.
I will be looking forward to your next post. Thank you
I wonder how so much attempt you put to create any such fantastic informative website.
HI, I AM REALLLY THANKFUL FOR YOUR PROFITABLE INFORMATION. I AM VALUING IT ALL THAT MUCH!
HELLO, I WANT TO SAY THAT YOU HAVE A GREAT TASTE AND NICE TOPIC, ESPECIALLY IN THIS KIND OF POST, THIS IS WAS A VERY GREAT POST, THANK YOU AGAIN AND I AM WAITING FOR YOUR OTHER POST.
Post a Comment