Egy kedves barátunk grillezős serpenyővel lepett meg minket, amit septiben teszteltünk is.
Fehér és zöld spárgát, cukkinit, sárgarépát és piros húsú paprikát grilleztünk olíva olajban, sóval és egy indiai - tandoori masala nevű fűszerkeverékkel megszórva. Köretnek kölest főztem.
Ami nélkülözhetetetlen a grillzöldségek mellé az valami hideg szósz, elkészíthető joghurtból, tejfölből vagy ezek növényi helyettesítőből. Mi leggyakrabban mézzel, kevés citrommal keverjük a joghurtot, vagy zöldfűszeres fokhagymás öntetet készítünk. A serpenyő remekelt, minden zöldség nagyon szuper ropogósra sűlt, a spárga különösen nagy élmény ebben a formában, jó hogy idénye van.
képlinkeléshez jó
2 years ago
2 comments:
Guszta!
Már lassan nekem is elő kell vennem a grill-lapot.
Szép napot kívánok!
Igazán szép és tartalmas a blogja.
Üdvözlettel:
Domonyi Károly
Aries Network in Europe
Post a Comment