Tuesday, May 12, 2009

Spenótos rizottó

A nemrégiben először kipróbált spenótos rizottó a klasszikus sajtos-tejfölös tészta típusú, nagyon gyors melegételek kategória győztese nálunk jelen pillanatban.
A mennyiségek éhségtől és az éhezők számától függően könnyen variálhatóak.
Ha van friss spenót tökéletes, ha nincs, akkor a mélyhűtőt verzióval kell megelégednünk.
Mi most sajnos mélyhűtöttet használtunk, abból kb. 30 dkg pároltunk apróra vágott fokhagymával olajon, sóval, borssal és bazsalikommal fűszereztük.
Amikor kellően átpuhult, egy kanál liszttel megszórtuk, és kb. másfél dl növényi tejjel öntöttük nyakon.
Mindeközben egy csészényi basmati rizst áztattam be, és főztem meg hozzá.
A végén összekevertük a két külön készült részt. Nem vegánok, vagy vegán sajttal élők a tetejét reszelt sajttal bolondíthatják.
Első alkalommal kiegészítettük kínai kelből, paradicsomból és szezámmagból összeállított, kevés olajjal és fűszerrel elkevert friss salátával - ez a fotózást már nem érte meg.

8 comments:

Kriszta said...

Nagyon éhes vagyok! :(

irisz said...

ez kb. 20 perc alatt van meg, hajrá!!

Kriszta said...

Azóta már tömöm a fejem az otthonról hozott céklával :) Csak most valami tartalmasabbra vágynék... Na mindegy, nem nyafizok.

Anonymous said...

Hú ez nekem nagyon vonzó:) Tele van a kis konyhakertem spenóttal:) Egyszerűen imádom:)

Gabriella said...

Nagyon jól hangzik. Imádom a spenótot, így ezt az ételt tutira elkészítem még a héten!!!!

Belly said...

Szia!

Én is itt gondolkoztam hogy mit csináljak a kertben nőtt spenótomból.A soki recept közűl ez nyert:-D{Annyira jól néz ki}

irisz said...

Örülök neki, bár nekem is volna egy kertem, amiben nő a spenót! Nálunk még a juhtúrós spenótos lasagne a másik spenótos kedvenc.

kata said...

Hűűűű, az istenien néz ki! meg is csinálom hamarosan! :)