Tehát most a folytatásban, az archaikus szövegben található csalafinta eleségekről libben fel a fátyol.
Luca béles
napon aszalt szilva
éjfekete csokoládéba mártogatva
sárgabarack koronával díszítve
Lidérc szuszogó
2 bögre pirított napraforgómag (egzotikus)
3 kanál olívaolaj
fél citrom leve
2 teáskanál mustár
1 csokor rozmaring
só
3 evőkanál víz
(forrás: Lét-tudatos konyha)
Táltos herkentyű
10 főzött tojás
3 fej vöröshagyma
vaj
1 csokor petrezselyem
szerecsendió őrlemény
pirospaprika
őrölt feketebors
só
Vadleány zsámiska
1 csésze darált dió
2 friss zöld chili
1 nagy csokor korianderlevél
1 nagy lilahagyma
2 teáskanál édesköménypor
2-3 deci savanyútejföl
só, fehérbors
Garabonciás kása
3 bögre csicseriborsó (áztatva, főzve, pépesítve)
maroknyi aprított szezámmag
2 kanál olívaolaj
3 gerezd foghagyma
só, bors
fél bögre víz
Küldöttfarkas mártó
4 nagy pirospaprika
4 szál újhagyma
fél citrom leve
2 piros chili
só
Váltott gyermek pempő
3 közepes avokádó
6 gerezd fokhagyma
3 teáskanál csípős mustár
3 teáskanál édes méz
fél citrom leve
aprított olajbogyó
olívaolaj
só, fehérbors
Ördöngös molnár tallér
80 deka liszt
4 vaj
3 kanál reszelt parmezán
1 nagy csokor kakukkfű
10 szem örült kardamom
só, bors
Az alkotók:
Agócs Írisz gyermekijesztő lény
Frazon Zsófia anarchista vadleány
doktor Medve Zsuzsa balerina
Kelt: Bátky Zsigmondon
6 comments:
Szuper-szuper, lenyűgöző!:-)
Micsoda összeállítások! Nagyon jól hangzik mindegyik.
Főleg az alkotók jellemzése... :D
hát ez jó! :)
:)
Ezek a mártogatósok mesések! Gyerekeim tátott szájjal ették, annyira leyűgözte őket a kalandos név. :-))))
Ha nem haragszol kölcsönvettem őket, természetesen a forrás megjelölésével.
persze, tök jó, ha még pedagógiai erő is van benne :)
Post a Comment