Tuesday, March 10, 2009

Vajaspánkó huszerett – második fejezet

A bejegyzés előzménye: Vajaspánkó huszerett – első fejezet
Tehát most a folytatásban, az archaikus szövegben található csalafinta eleségekről libben fel a fátyol.

Luca béles
napon aszalt szilva
éjfekete csokoládéba mártogatva
sárgabarack koronával díszítve

Lidérc szuszogó
2 bögre pirított napraforgómag (egzotikus)
3 kanál olívaolaj
fél citrom leve
2 teáskanál mustár
1 csokor rozmaring

3 evőkanál víz

(forrás: Lét-tudatos konyha)

Táltos herkentyű
10 főzött tojás
3 fej vöröshagyma
vaj
1 csokor petrezselyem
szerecsendió őrlemény
pirospaprika
őrölt feketebors


Vadleány zsámiska
1 csésze darált dió
2 friss zöld chili
1 nagy csokor korianderlevél
1 nagy lilahagyma
2 teáskanál édesköménypor
2-3 deci savanyútejföl
só, fehérbors
Garabonciás kása
3 bögre csicseriborsó (áztatva, főzve, pépesítve)
maroknyi aprított szezámmag
2 kanál olívaolaj
3 gerezd foghagyma
só, bors
fél bögre víz

Küldöttfarkas mártó
4 nagy pirospaprika
4 szál újhagyma
fél citrom leve
2 piros chili

Váltott gyermek pempő
3 közepes avokádó
6 gerezd fokhagyma
3 teáskanál csípős mustár
3 teáskanál édes méz
fél citrom leve
aprított olajbogyó
olívaolaj
só, fehérbors

Ördöngös molnár tallér
80 deka liszt
4 vaj
3 kanál reszelt parmezán
1 nagy csokor kakukkfű
10 szem örült kardamom
só, bors
Az alkotók:
Agócs Írisz gyermekijesztő lény
Frazon Zsófia anarchista vadleány
doktor Medve Zsuzsa balerina

Kelt: Bátky Zsigmondon

6 comments:

siccike said...

Szuper-szuper, lenyűgöző!:-)

Kriszta said...

Micsoda összeállítások! Nagyon jól hangzik mindegyik.
Főleg az alkotók jellemzése... :D

Renata said...

hát ez jó! :)

Ördögh Zsófi said...

:)

Sárosdi Virág said...

Ezek a mártogatósok mesések! Gyerekeim tátott szájjal ették, annyira leyűgözte őket a kalandos név. :-))))
Ha nem haragszol kölcsönvettem őket, természetesen a forrás megjelölésével.

frazon zsófia said...

persze, tök jó, ha még pedagógiai erő is van benne :)