Saturday, February 21, 2009

Napraforgós mártogatós

Angliában találkoztam ezzel a számomra tetszetős, mártogatós, nyers zöldséges műfajjal, amit azóta különböző szószókkal és krémekkel előszeretettel gyakorlok is.
Most a Lét-tudatos konyha kiváló receptjei közt talált napraforgó mártást próbáltam ki.

Rendkívül egyszerű a recept: egy jó marék pirított napraforgó magot, kevés olíva olajjal, sóval, esetleg egyéb fűszerekkel (én rozmaringgal), kevés citromlével, fél tk. mustárral és vízzel összeturmixolunk.

A krémesebb állagra törekedve kevesebb vizet használtam, de valószínűleg, ha több vizet - esetleg növényi tejet adunk hozzá, valóban jó tejföl helyettesíthető lehet vegán ételeknél.
Sárgarépát, zellerszárat és vastaghúsú paprikát vágtam hasábokra és azt mártogattuk az új kedvenc mártogatósba.

2 comments:

Renata Kalman said...

Óh, köszi a megemlítést! :)))

irisz said...

én a receptet! még jó pár dolog van, amit kipróbálok majd tőled! :))