Angliában találkoztam ezzel a számomra tetszetős, mártogatós, nyers zöldséges műfajjal, amit azóta különböző szószókkal és krémekkel előszeretettel gyakorlok is.
Most a Lét-tudatos konyha kiváló receptjei közt talált napraforgó mártást próbáltam ki.
Rendkívül egyszerű a recept: egy jó marék pirított napraforgó magot, kevés olíva olajjal, sóval, esetleg egyéb fűszerekkel (én rozmaringgal), kevés citromlével, fél tk. mustárral és vízzel összeturmixolunk.
A krémesebb állagra törekedve kevesebb vizet használtam, de valószínűleg, ha több vizet - esetleg növényi tejet adunk hozzá, valóban jó tejföl helyettesíthető lehet vegán ételeknél.
Sárgarépát, zellerszárat és vastaghúsú paprikát vágtam hasábokra és azt mártogattuk az új kedvenc mártogatósba.
képlinkeléshez jó
2 years ago
2 comments:
Óh, köszi a megemlítést! :)))
én a receptet! még jó pár dolog van, amit kipróbálok majd tőled! :))
Post a Comment