Saturday, November 15, 2008

Paradicsomos brokkolikrém leves

HOZZÁVALÓK:

1 e.k. olaj
1 közepes fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
2 kisebb burgonya
1 kisebb fej brokkoli
2 kisebb paradicsom
fehérbors,
kakukkfű,
só ízlés szerint

három e.k. natúr joghurt
pirított magok (len-, szezám-, napraforgó-, tökmag)

Egy fazékban olajat melegítek, megpirítom az apróra vágott vöröshagymát, majd ráteszem a préselt, vagy aprított fokhagymát és a fűszereket is. Hozzárakom a kis kockákra vágott krumplit, jól átforgatom. Kevés vízzel felöntöm és beledobálom a brokkolit apró rozsáira szedegetve, majd felöntöm vízzel. A paradicsomot csak a végefelé teszem bele, ha már a krumpli majdnem teljesen puha. Hagyom hűlni, majd pürésítem botmixerrel. Joghurtot (lehet szójajoghurt is vegánok kedvéért) keverek hozzá és a tetejét pirított magokkal szórom.

2 comments:

poppy said...

Ó jajj! Mindezt most, amikor már feláldoztam a brokkolit a hűtőből! :)) Nem baj. A következő sorsa ezen bejegyzéssel már most megpecsételődött! :))

Frazon Zsófi said...

és akkor már a paradicsomok is ott vacogtatják fogaikat a hűtőpolcon...
:))