Sunday, October 12, 2008

Dió Chutney

Miután az indiai receptek furán együtt és külön is használhatóak, néha ismétlésekbe bocsájtkozom egy-egy étel jellemzésénél. Így, bár az előző bejegyzésben már leírtam, most megint jelzem, hogy a most bemutatásra kerülő chutney - a tormához hasonló jellegű ételtípus. Nehéz párhuzamokat hozni, de miután elég csípős is, és elég karakteres az íze, csak apró mennyiségeket lehet falatozgatni belőle. Jó kiegészítője egyéb ételeknek, és kenyérhez, szendvicsbe is jól használható.
A dió chutney - a naan, vegetable korma és paneer makhani - menü része. A fentiek alapján ezektől függetlenül is jól fogyasztható más mindennel. :)

HOZZÁVALÓK:
15 dkg dió
2 nagy evőkanál koriander krém*
1/2 zöld chili*
só ízlés szerint
2 nagy evőkanál natúr joghurt

Az összes hozzávalót egybepakoljuk és jól lebotmixeljük. Ritka, de van olyan indiai étel, ami ilyen gyorsan megvan - már csak pár óra alatt főzünk hozzá ezt-azt és ehetünk is belőle. :)))


A *-gal jelölt hozzávalók, ha máshol nem, a Szép Kis Indiában tutiszáz beszerezhetőek.

2 comments:

Frazon Zsófi said...

hmmmmm...összefut a nyám a számban!

Frazon Zsófi said...

nyál... természetesen. milyen fura így leírva! :))