Shakuntala Saraf Indiai Vegetáriánus receptgyűjtemény c. könyvéből származik a Szezámos burgonya receptje. A hozzátársított channa dal-t Frazon Zsófinál kóstoltuk meg, és a pánkóra feltett bejegyzése alapján készítettem el. A cékla-répa raita saját produkció, felhasználva a már említett szakácskönyv raita receptjeinek alapjait, kiegészítve azzal a kényszerítő helyzettel, hogy répa és cékla állt rendelkezésre egy salátához. :)
Tehát a SZEZÁMOS BURGONYA:
Hozzávalók:
1 kg kisebb főtt burgonya
25 dkg hagyma felaprítva
2 ek. szezámmag
2 tk. zöld chili paprika feldarabolva
1/2 tk. köménymag
3-4 babérlevél
2-3 ek. olaj
fekete bors, ízlés szerint
friss koriander levél
friss citromlé
Olajon megpirítjuk a köménymagot és a babérlevelet, hozzáadjuk a hagymát, chilit, 2 percig pároljuk. Hozzáadjuk a szezámmagot, a sót, feketeborsot és pár másodpercig tovább pároljuk. Hozzáadjuk a burgonyát és még 2 percig főzzük.
A salátához julienre vágjuk... khhhm(most tanultam! :)) ) a répát és a céklát. Egy közepes cékla felét és 2 közepes méretű répát használtam el.
Az öntethez egy nagy pohár joghurthoz hozzáadunk 2tk. cukrot, fél tk. sót, fél tk. borsot, köménymagot, és 1 tk. pirított mustármagot, majd összekeverjük a cékla-répával.
képlinkeléshez jó
2 years ago
14 comments:
és akkor az e-mailben általad említett "channa dal" ritmusára és dallamára ezt a szöveget lehet ütemesen énekelni:
krumpli-körri fincsi, mi?
célra-répa fincsi, mi?
nagyon pöpecül fest! mondhatnám: festői!
:o)
ááá, már megint elrottottam, akkor újra:
krumpli-körri fincsi, mi?
cékla-répa fincsi, mi?
még jó, hogy írástudó vagyok...
gondoltam, amíg nem érkezik az a pesto recept, elütöm vmivel az időt. :P :P
nagyon durva ez a kaja, azt hiszem vacsorára sem lesz ma már szükség. :))
pedig az indiai nők naponta háromszor főznek friss ételt a férjüknek...
az újramelegítés főzésnek számít?
náluk hány óra egy nap vajon? hova fér bele három melegkajás étkezés?
nem, nem, a melegítés nem főzés, egy rendes indiai háztartásban csak a friss étel ér bármit is. hogy hova fér? hát nem kell abbahagyni. reggel elkezded, és csinálod folyamatosan. mi ebben a furcsa? :D csak addig állsz meg, amíg az ételfotókat és a recepteket felnyomod a blogra
:)))
vettem ám a célzást
hamarosan jelentkezem a pestóval, csak valahogy az én napjaim mintha mindössze tíz órából állnának..asszem indiába költözöm..de akkor meg egy csomó idő elmegy a napi háromszori főzéssel..?
ááá..
:)) legalább az egyik pestót tedd fel a háromból :P!
én most találtam egy kiskaput az időkinyújtására, kávénak hívják. Megint rákaptam, és sokkal több minden történik egy nap alatt. :))
na ezt én is most tökéletesítettem, vettem cikóriakávét, és abból meg lehet inni egy egész nagy bögrével is!
csak az a baj, hogy én ezt munka közben iszom, és nem a szünetben...
(mert a szünetben mosógépet pakolok, teregetek, keverek, olvasztok..stb)
na most ez pontosan úgy hangzott, mintha háromgyerekes családanya lennék..:D
szünet?...
akkor biztos én négygyerekes vagyok...
hajrá lányok!
szünetnek hívjuk, amikor leáll a mosógép, és nem akarod, hogy összegyűrődjenek nagyon a ruhák, vagy amikor felforr valamilyen étel, de még nem pucoltál meg bele valamit, vagy amikor csenget a postás.
az élet iskolája!
jó sűrű a tanítás :D
óóó nálam nincs szünet, a szüneti teendőket most másra kell hagyjam - mondjuk akkor úgy, seta rengeteget pihen helyettem. :P
legalább én nem hangzom úgy, mintha gyerekes lennék :D
Post a Comment