Én így csinálom:
1 puha avokadót
2 nagy gerezd fokhagymával összeturmixolok, hozzáadok
1 nyers tojássárgát (emiatt érdemes együltő helyben megenni),
fél deci oliva olajat,
1-1 teáskanál mézet,
csípős dijoni mustárt,
összetört fekete olajbogyót,
egy bő csavarásnyi citrom vagy lime levet, végül
pár szem frissen tört fehérborsot. És az egészet jól összekeverem.
Szerintem piritóssal és paradicsommal a legjobb. A Vajaspánkón itt olvashattok még avokado krém receptet.
6 comments:
úgy tűnik, szívesen volnál mars lakó egy ilyen szép avokádón. :))
http://href.hu/x/6go6
Díjban gazdag szép szombat reggelt kívánok :).
óóó köszönjük szépen!
én is csatlakozom Írisz köszönőjéhez, bár én már csak beleültem a megalkotott készbe :D
mint a megalkotott kész karosszériába a motor... :))
inspiráló közegben szinte magától megy a szekér!
:D
Post a Comment