Friday, July 25, 2008

mars-expedíció

Annyira bírom az avokadót! Olyan a felülete, mint egy kráterekkel szabdalt bolygóé. Ha pedig krémet csinálunk belőle, pont mint a vuklánokból kitörő lávafolyam.

Én így csinálom:
1 puha avokadót
2 nagy gerezd fokhagymával összeturmixolok, hozzáadok
1 nyers tojássárgát (emiatt érdemes együltő helyben megenni),
fél deci oliva olajat,
1-1 teáskanál mézet,
csípős dijoni mustárt,
összetört fekete olajbogyót,
egy bő csavarásnyi citrom vagy lime levet, végül
pár szem frissen tört fehérborsot. És az egészet jól összekeverem.
Szerintem piritóssal és paradicsommal a legjobb. A Vajaspánkón itt olvashattok még avokado krém receptet.

6 comments:

irisz said...

úgy tűnik, szívesen volnál mars lakó egy ilyen szép avokádón. :))

Anonymous said...

http://href.hu/x/6go6

Díjban gazdag szép szombat reggelt kívánok :).

irisz said...

óóó köszönjük szépen!

Frazon Zsófi said...

én is csatlakozom Írisz köszönőjéhez, bár én már csak beleültem a megalkotott készbe :D

irisz said...

mint a megalkotott kész karosszériába a motor... :))

Frazon Zsófi said...

inspiráló közegben szinte magától megy a szekér!
:D