Hozzávalók:
2 spárgatök (cukkíni) – hosszában vágva
olíva olaj
3 nagyobb grillezett piros paprika (én nyersen hagytam, csak kicsit átmelegítettem.)
50 g feta sajt, kis darabokra vágva
2 evőkanál mascarpone sajt
1 evőkanál fenyőmag (pirítva)
az öntethez:
4 evőkanál olíva olaj
2 evőkanál citrom lé
1 evőkanál aprított menta levél
1 marék frissen aprított petrezselyem
A spárgatököket kevés olajban két oldalról rövid ideig serpenyőn sütjük, a paprikát felmelegítjük. Közben a kis darabokra tördelt fetát a mascarponeval elkeverjük egy külön edényben. Az öntet hozzávalóit egy másik edényben (lehetőleg fedővel) összerázzuk. A spárgatököt és a paprikát rétegekben egymásra teszem, a különböző szintek között öntetet permetezek és bekenem a mascarponés fetás tölteléket. A végén leöntöm az öntettel és rászórom a pirított fenyőmagvakat.
6 comments:
és nem is kell összesütni a végén?
Nem kell összesütni, és nagy melegben egész hidegen is lehet tálalni, a citrom és a menta miatt jó frissítő hatású.
nagggyon finom, tanúsíthatom! :P
hmmm, meggyőztetek :))
bár eddig sem voltam hitetlen
(meg legalább nem kell fűteni a konyhát sem!)
Szerintem ebből a szempontból egy legfelső emeleti panellakás konyhájának tapasztalatai mindentvivők.
Jut eszembe!
Várjuk a nyár kedvenc levesének receptjét Bajáról :), esetleg egy jövő hét eleji bemutatóval egybekötött fotózással. :P
Nagy szellemek találkoznak - mondaná Papa. Én is ilyesmit terveztem vasárnapra vagy hétfőre.
Post a Comment