
Csak esztétikailag sínylette meg a dolgot, egészben maradt, csak kicsit fura formát vett fel. Viszont eszméletlen finom lett. Ajánlom mindenkinek, de csak két szabad kéz használatával.
A receptet, amit tojásmentesre és bio-ra alakítottam, itt találtam.

25 dkg finomra reszelt sárgarépa
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
18 dkg nádcukor
8 dkg méz
1 cs. sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
15 dkg apróra vágott dió
1,5 dl olaj
kevés víz
csipet só, gyömbér, fahéj, kardamom,
kevés gyömbér
cukormáz:
fél citrom leve, 18 dkg porcukor összekeverve
A lisztet, sütőport, szódabikarbónát elmorzsolom az olajjal, hozzákeverem a cukrot. A répát összekerverem a fűszerekkel, leöntöm mézzel, hozzáadom a liszthez, és az egészhez keverem a diót, és annyi vízet, h. ne essen szét. Tortaformába teszem, 45 percig 180 fokon sütöm.
A mázat nem tudtam megcsinálni, mert nem tartunk itthon fehér cukrot. Próbáltam finomra darált nádcukorral helyettesíteni, de sajnos nem lett belőle máz. Legközelebbre szerzek porcukrot, mert az a fehér plusz réteg nagyot emel az összképen. A mázat még rögtön a tortára kell tenni, majd vissza a sütőben hogy ott rászáradjon.
Vigyázat! Nagyon finom!
11 comments:
hm, látom már itt is torkos nyulakkal barátkozol :)
szerintem nem leesett, hanem eldobta magát a gyönyörűségtől -- az két egészen más mentalitás
:D
mindenesetre ezzel a dobással, éppen csak megúszta a ma reggel eltörölt "arató" címkét
:)
akkor ez volt az utolsó dobása!
nekem nincs ellenemre, ha tortaimádót felteszed a linkekhez :) mondjuk a sütiszörny alá...
ennek a tortának már biztos, mert már alig van belőle egy-két morzsa... a torkos nyulak, ugye..
tortaimádó meghúzta magát kevéssel a sütiszörny alatt :)
és a titokzatos tortaimádónak van egy reformnasik oldala is: http://reformnasik.blogspot.com/
nem piskóta a csaj! (miért gondolom, hogy csaj...)
Philadelphia krémsajtba keverd a porcukrot, abból legyen a máz!
Vagy a sajt is tiltólistán van?
Egyébként nagy kedvencünk a répatorta...
ódejó! már nagyon régóta vágyom répatortára, de két szalmaszálat sem tettem keresztbe a receptjéért...szóval csak passzívan. most viszont ki fogom próbálni!
köszi, kipróbálom majd ez a sajt dolgot... :)
Szia, Irisz!
Szerintem igazán jól mutat a tortád, még a borítás után is!
Bevallom, ez a kiborításos módszer már nálam is alkalmazva volt, csak az enyém nem úszta meg ennyivel:-))
Biztos finom lehetett!
Üdv: Marica
(Köszi, Zsófi, tényleg "csaj" vagyok, csak már túl a tinikorszakon jóval, sajnos...)
kösziszépen! megtisztelő, h. megnézted, mit tettem a recepteddel! :)
nagyon sok jó tortádat kiszemeltem tejtojásmentesítésre, majd meglátjuk, h. hogy sikerül. Mindenesetre az inspiráció megvan! :)
Post a Comment