Tuesday, June 10, 2008

ANNA TOTH szemétdomborzati térképe

Egy izgalmas művészeti projektet ajánlok, ami öt nap múlva kezdődik a Millenárison (Fogadó, Padlás). Az alkotó Anna Toth, magyar származású, Franciaországban és Baszkföldön élő képzőművész, aki június 15 - július 17 között "Egy Elragadó világ" címen hulladéklabirintust épít kortárs magyar ipar- és képzőművészek, illetőleg a közönség bevonásával. Az alkotás alapanyaga ipari és háztartási hulladék, a fő kérdések pedig a következők: milyen az újrahasznosított tér esztétikuma? milyen életet élhetünk egy kreatívan kitalált recycling világban? hol húzódnak a privát és publikus terek határai? hányan érezzük fontosnak egy élhető világ megteremtését?
A labirintusépítés négy hetében az alkotók civil összefogásra buzdítanak: a Parkban sétálókat szelektív hulladékgyűjtésre ösztönzik, a hulladékot pedig beépítik az ezidő alatt készülő installációba. Az interaktív alkotás létrehozásában tehát közvetlenül vagy közvetve mindannyian részt vehetünk!
A kiállítás július 17-én nyílik, és egész nyáron látható lesz, mindenféle programokkal keretezve, amiről majd folyamatosan teszek fel információt, az építésről pedig képeket. Ha elkészül az alkotás honlapja, akkor idelinkelem. Szerintem nagyon izgalmas lesz!

4 comments:

irisz said...

ez nagyon jól hangzik, megyek, viszem a szemetemet... :)

Frazon Zsófi said...

nem tudom, ez mennyire nyilvános, de hát itt négyszemközt: elvileg az építés egy hónapjába is be lehet leselkedni... hm? engem is izgat, mit hoznak ki belőle! megyek, megnézem a blogod, mizujs a mackókkal!
zs

irisz said...

nézd csak meg, panaszkodnak a mackók! :)

bj said...

Szia Zsófi,

így tudlak csak megszólítani, nyilvánosan, ezért annyit csak:
bj vagyok nk-ról, és próbáltam már Neked ímélt írni, de nem sikerült a kapcsolatfelvétel