Sajnos mostanság elég akadozva frissül a pánkó, de most, hogy már lassan lassan jön a jó idő és a napfény, talán többször tudunk majd fotózni a kis házi körülményeink közt.
A most következő receptet a sokat látogatott és hasznosított Rongybaba konyha oldalról vettem, miután személyesen is meghallgattam a csodás történetet, miszerint zserbót készíteni nem is olyan bonyolult, mint ahogy ránézésre gondolná az ember.
A nálam készült verzión még azért van mit finomítani, de ez nem a recept bonyolultságán múlt.
A rongybaba konyhás verzión annyit változtattam, hogy kihagytam a tojást, margarint használtam és növényi tejet, és még a visszafogott cukor mennyiségen egy picit még visszábbfogtam. Valószínűleg a kisüveg lekvár mértékünk eltérő lehet, mert úgy találom, hogy picit sok lett benne a lekvár, azért nem látszódnak szépen a csíkok. A recept pedig ezek alapján így alakul:
350 g teljes liszt
180 g margarin
40 g barnacukor
1 dl növényi tej
fél tasak élesztőpor
2 csipet szódabikarbóna
töltelék:
1 kis-közepes üveg házi baracklekvár
200 g dió
80 g barnacukor
bevonásra egy tábla étcsokoládé - ezt lehet karobos verzióval is helyettesíteni.
Előbb a száraz hozzávalókat összekeverem, majd a vajat elmorzsolom a lisztben, hozzáadom a tejet, jól összegyúrom.
A tésztát 3 részre osztom, kinyújtom.
Egy tészta, rá lekvár, cukros dió, újra ez, a végén a harmadik tészta és a tetejét megszurkálva egy órát hagyom kelni szobahőmérsékleten.
Lassú tűzön addig sütöm, amíg szép színe nem lesz.
Ha kihűlt, ráteszem a vízgőzben olvasztott csokoládét.
képlinkeléshez jó
2 years ago
5 comments:
Fotó nélkül is lehet ide írni, nem mondta még Nektek senki?! ;)
sose szerettem azokat a szakácskönyveket, ahol nem volt fotó, csak az alapján tudom eldönteni, hogy én szeretnék-e enni olyant.. :)
biztos óvodáskoromból maradt meg ez a szokásom :D
de úgy látom, ezzel a tavaszvárással melléfogtunk :((
Úristen de jól néz ki!Alig várom,hogy süss nekünk!!!!
Hát mellé... :)
Ma reggel szakadó hóban mentem fel dolgozni, esett reggelre plusz 10 centi friss hó.
Post a Comment