Az ötlet Frazon Zsófitól, a recept KicsiVú-tól, a hozzávalók pedig a piacról származnak.
Én pedig mindezek után kipróbáltam, és tetszett.
Amikor rákerestem KicsiVúnál a burgonyakrémlevesre, két receptet is kiadott, az egyik (ami most a másik), egy sült fokhagymás verzió, amit ugyancsak tesztelek majd egyszer. De most csak a sült fokhagyma jelenséget vettem át ebbe a receptbe.
Az eredeti recepthez képest annyit változtattam, hogy teljesen vegán lett a végeredmény.
Négy krumplit főztem meg kockára vágva és olajjal kevertem vaj helyett, a tejszínt kihagytam belőle.
4 fej gombát, egy kevés zellert és három gerezd fokhagymát vágtam fel szeletekre és ezt pirítottam meg.
Ebből egy keveset hozzáadtam a megfőtt krumplihoz és így botmixereltem össze.
A maradék pirított zöldségeket pedig a leves tetejére halmoztam.
képlinkeléshez jó
2 years ago
5 comments:
Ez szuper! Szoktam burgonyakrémlevest főzni, de még soha nem jutott eszembe pirított dolgokat beletenni. És ez a gomba...szinte érzem az ízét! Ki fogom próbálni!:))
Fúúú, ez nagyon tuti lehet!
gyere, kóstold meg!
Hé, Pánkók! Olyan rég volt új bejegyzés! szedjétek össze magatokat, különben... különben holnap megcsinálom ezt az isteni burgonyakrémlevest!
ajjaj!
köszönjük a noszogatást, összeszedjük magunkat!
Sajnos megint jön a rossz fényviszonyos időszak, méég nehezebb lesz az ügy. :)
Post a Comment