Wednesday, September 16, 2009

Burgonyakrémleves pirított gombával

Az ötlet Frazon Zsófitól, a recept KicsiVú-tól, a hozzávalók pedig a piacról származnak.
Én pedig mindezek után kipróbáltam, és tetszett.

Amikor rákerestem KicsiVúnál a burgonyakrémlevesre, két receptet is kiadott, az egyik (ami most a másik), egy sült fokhagymás verzió, amit ugyancsak tesztelek majd egyszer. De most csak a sült fokhagyma jelenséget vettem át ebbe a receptbe.

Az eredeti recepthez képest annyit változtattam, hogy teljesen vegán lett a végeredmény.
Négy krumplit főztem meg kockára vágva és olajjal kevertem vaj helyett, a tejszínt kihagytam belőle.
4 fej gombát, egy kevés zellert és három gerezd fokhagymát vágtam fel szeletekre és ezt pirítottam meg.
Ebből egy keveset hozzáadtam a megfőtt krumplihoz és így botmixereltem össze.
A maradék pirított zöldségeket pedig a leves tetejére halmoztam.

5 comments:

Benzsi said...

Ez szuper! Szoktam burgonyakrémlevest főzni, de még soha nem jutott eszembe pirított dolgokat beletenni. És ez a gomba...szinte érzem az ízét! Ki fogom próbálni!:))

ojni said...

Fúúú, ez nagyon tuti lehet!

irisz said...

gyere, kóstold meg!

kata said...

Hé, Pánkók! Olyan rég volt új bejegyzés! szedjétek össze magatokat, különben... különben holnap megcsinálom ezt az isteni burgonyakrémlevest!

irisz said...

ajjaj!
köszönjük a noszogatást, összeszedjük magunkat!
Sajnos megint jön a rossz fényviszonyos időszak, méég nehezebb lesz az ügy. :)