Mostanában sokat morfondíroztam, hogy mivel lehet a zöldséges tészták szószait kicsit morzsásabbá tenni, és épp terveztem egy kísérletet a kölessel, amikor is megtaláltam a rongybaba konyha vegán töltött paprika receptjét. Nagyon megörültem neki, hogy a köles felbukkant, és felbátorodva rajta, rögtön egy zöldséges lasagne-n ki is próbáltuk.
A töltelék nagyon egyszerű és idény szerint variálható. Mi most 3 db paradicsomot, 2 közepes répát, egy kisebb cukkinit, és egy kevés zellert kockára vágva sütöttünk egybe hagymán, majd felöntöttük 1 dl paradicsom pürével és legvégül beletettük a másfél dl átmosott kölest. Egy tepsibe belerétegeztük a tojásmentes lasagne tészta lapok közé.
Tetszés szerint sajttal, vagy bármilyen vegán szósszal még leönthető a teteje. Nagyjából fél óra alatt közepes lángon megsül, és a köles is megpuhul.
képlinkeléshez jó
2 years ago
2 comments:
tetszik az ötlet! :)
nekem már a cím prozódiája is meghozta az étvágyam!
Post a Comment