Wednesday, July 22, 2009

Gazpacho




Nyáron jól esik a hideg leves. Eddig csak gyümölcs és mandulalevest készítettem, most kipróbáltam Gitta blogjáról ezt a finom zöldséglevest.
Két személyre összedaraboltam:
4 db papadicsomot,
3 db kisebb uborkát,
1 fej lila hagymát,
1 db kaliforniai paprikát.
A paprikából és az uborkából tettem félre levesbetétnek, a többihez petrezselyemlevelet, friss bazsalikomot aprítottam. Az egészet összeturmixoltam, hozzáadtam két evőkanál olivaolajat, pici sót, és vizet.
A kész levesbe beletettem a félretett uborkát és paprikát, majd még zöldpaprikát is daraboltam bele. Kb. egy órát hűtöttem.
Az eredeti recept szerint erős paprika, chili is kerülhet bele. Érdemes még odakészíteni betétnek több uborkát, paradicsomot, paprikát, hogy mindenki saját ízlése szerint válogathasson.

5 comments:

irisz said...

aszti, én sose mertem valahogy kipróbálni.. olyan fura, hogy hideg és mégis zöldség és leves is közben..

Frazon Zsófi said...

pedig milyen szép piros :)

"saját levében" said...

Elfelejtetted kigyomlálni!

Éva said...

Eddig én is bizalmatlan voltam a hideg zöldséglevessel szemben, de kiderült, fölöslegesen. Tényleg finom.

irisz said...

na jó, majd kipróbálom....
....otthon :))