Friday, April 24, 2009

Mégegyszer a húsvétról

A hosszú böjt után sokféle étel került az ünnepi asztalra. Már nem(csak) a megszokott menüt készítettem, hanem vega és vegán főételt és édességet is. Néhány recept már szerepelt itt a Vajaspánkón, mint a fenyőmagos cukkini, a répatorta, a fordított almatorta .
Most két édességről:


Zabpelyhes keksz
A Vegán vendéglő oldalon találtam. Én nem tettem bele kókuszcsipszet, de megfogadtam azt a tanácsot, hogy az aszaltgyümölcsöt érdemes előtte egy órára beáztatni, hogy jobban kijöjjön az íze.

Hozzávalók:
10 dkg nádcukor vagy fruktóz
15 dkg fehér tönkölyliszt
20 dkg zabpehely
25 dkg növényi margarin
15 dkg aszalt meggy
6 dkg kókuszcsipsz
késhegynyi sütőpor
A cukrot kikevertem a vajjal, majd beletettem a többi hozzávalót. Összegyúrtam, és golyókat formáztam belőle. Kicsit szétlapítottam, tepsibe raktam, és kb. 20 perc alatt megsült.



Datolyagolyó
Ezt a receptet is ugyanott találtam.
Hozzávalók:
25 dkg datolya
25 dkg dió
1 (bio)citrom reszelt héja
egy nagy csipet fahéj
porcukor
A datolyát és diót apróra vágtam, a citromhéjjal és a fahéjjal ízesítettem, gömböket formáztam belőle, de én nem hempergettem porcukorba. Így is finom, édes volt.


Készült még:pácolt tofu, tofusült, sportszelet, lakatosinas (Írisz szerint suszter manócskái), angol húsvéti zsemlécskék, almás levelestészta, kerekkalács, "sajtból van a hold", áfonyás marcipángolyók, vegán gyümölcskenyér, stb.) Ha gondoljátok, ezek közül is föltehetünk néhány receptet.

3 comments:

Renata Kalman said...

jól hangzik mindkettő!

Kriszta said...

A mindenit! Jó gazdag húsvétotok volt! :)

Méhn Niki said...

Fuha, ez nagyon guszta!!! :)