
40 dkg teljes kiörlésű liszt
5 dkg barnacukor
3-4 g élesztő (ez esetben granulátum)
2 tojás
kicsit több, mint egy dl langyos tej
5 kdg puha vaj
só, vanília, reszelt citromhéj.
Szárazakat és a nedvesek külön-külön, majd összekeverni, 10 perc dagasztás, majd minimum egy óra kelesztés. Addig remekül elő lehet készíteni a vajasmorzsát, és minden egyéb rávalót. A vajasmorzsához kell: 5 dkg liszt, 25 dkg őrölt mandula, sok fahéj és 5 dkg hideg vaj, amit kézzel lehet elmorzsolni, majd mehet bele 2-3 ek. barnacukor.

A múlt hétvégét végigdolgoztam, de kiváló kuktával könnyű az élet, így az én munkám csak arra korlátozódott, hogy az előkészített, meggyúrt, kelesztett, szeletelt hozzávalókat összeraktam a tepsiben, majd a kész sütit elégedetten majszoltam. Van rá esély, hogy ez a süti lesz az aktuális kedvenc! Pláne ebben a munkameosztásban.
5 comments:
hmmmm jól hangzik, jól is néz ki! majd lemásolom tojástej nélkül, és megírom, h. mi lett a 7 különbség :)
szerintem a tésztában már rutinosan kiváltod a tojástejet, arra figyelj, hogy a nyers tésztát a rávalók előtt az eredeti recept szerint ki kell kenni tojással: attól lesz ilyen szép "piros". szóval oda kell valami jó kis "szaft"!
majd megesszük fakón, a fotóra meg ráengedek valami pirító effektet :P
megcsináltam a tejtojás mentes verziót, hamarosan megírom a 7 különbséget - szerintem az a 25 dkg őrőlt mandula 2ésfélnek is bőven sok, legalábbis nálam első körben a megírt mennyiség ledőlt a sütiről - de azért megettük :))
Hú, de jól néz ki!
Post a Comment