Friday, March 20, 2009

Medvehagyma szezonnyitó

Tegnapelőtt egy nagyon kedves ismerősünk igazi abaligeti medvehagymával lepett meg minket. Jó nagy adagot kaptunk, így többféle felhasználást is tervbevettünk. A fent látható medvehagyma krém saját találmány, de biztos rengeteg ehhez hasonló futkos a neten.

Egy marék medvehagymát, két marék diót, fél marék tökmagot, egy kevés tahinit botmixeltem össze némi vízzel, hogy kenhető legyen, kevés olíva olajjal, sóval, borssal, és egy evőkanál korianderkrémmel.

Nem vártam ilyen hatásos eredményt. Kár hogy a medvehagyma ilyen szezonális növény.

8 comments:

gondaanyu said...

A medvehagyma egy fantasztikus növény. Egy hete már volt a Csörsz utcai piacon, és is kaptam belőle. Ott egész évben árulnak olívaolajban eltéve. Tavaly kipróbáltam én is. Összevágtam a leveleket, bele nyomkodtam kis üvegekbe, jól leöntöttem olajjal. Remekül elállt. Az olaját is az utolsó csöppig felhasználtam.

Frazon Zsófi said...

ami medvével kezdődik, az már rossz nem lehet!
milyen jó ötelt ez! teccik!

malyvacsiga said...

Én is gondolkodtam valami medvehagyma-pesto-n, ez a recept tetszik, de mi az a korianderkrém? A korianderzöldet ismerem, de abból a krém hogyan?
Előre is kösz.

irisz said...

A koriander krém, nem tudom, hogy hogyan készül, igaziból azért használom, mert nincs friss korianderem sajnos. Nem is krém, hanem pép, és a szép kis indiában veszem a wesselényi utcában. Friss koriander mégjobb hozzá, de anélkül is nagyon finom. :)

malyvacsiga said...

Köszönöm, van fagyasztott korianderem (Interspar, pici kockánként fagyasztva), kipróbálom majd azzal, első körben.

mariam said...

Gratulálok a nyereményedhez! :-)

Unknown said...

Gratulálok ;)

irisz said...

köszönöm szépen!