Thursday, February 12, 2009

teák a toroknak - bögrék a szemnek

Két nagyszerű teakeveréket szeretnék ajánlani, ami már többeket megmentett mostanság az influenzás, megfázásos és torokfájásos időszakban. A keverékek leírását Anyukámtól kaptam, sőt bekevere az egyik teát is még több más nagyon hasznos, saját kezű válogatással együtt karácsonyra.

1. Torokfájásra a következő gyógynövények 1:1 -es keveréke ajánlott (ha minden nem kapható a herbáriában, a kövér betűvel szedettekből is összeállítható a varázsital):
apróbojtorjánfű, bodzavirág, fehérmályvalevél, kakukkfű, kerekrepkény, kamilla, zsályalevél, vadgesztenyelevél, cserszömörcelevél

2. Megfázásra ugyancsak 1:1 arányban:
csipkebogyó, bodzavirág, kamilla, szederlevél, hibiszkusz

A bögrék pedig a Londoni Design Museum boltjából származnak, aki sokat dolgozik színekkel és nyomdával, az szerintem jót mosolyog (vagy látni sem bírja) a színválasztáshoz elengedhetetlen pantone skála egy - egy kódjával és színével ellátott bögréken.
Az öltet szerintem szuperjó, a kivitelezés sajna már sokkal kevésbé, egyrészt a színek nem színhelyesek - pedig a célközönségnél ez gyenge pont, másrészt a bögre nem túl jó minőségű, vékonyfalú, hmm... ....kínai porcelán.

No comments: