Sunday, February 22, 2009

Juhtúrós-spenótos lasagne

Már fotót egyszer tettem fel erről a kedvencek kategóriás lasagne-ról, és akkor ígértem, hogy majd a receptet is megírom. Azóta eltelt egy másfél - két év, és már itt is a recept:

A friss spenót pontos mennyiségét nem tudom, mert mostanában jobb híján fagyasztottból csináljuk, mégpedig két doboz felhasználásával.
A spenóthoz sót és fokhagymát teszünk, majd amikor már teljesen felolvadt/ megpuhult, egy kanál liszttel és némi növényi tejjel sűrítjük.
Juhtúróból 40 dkg-t keverünk össze egy nagy doboz tejföllel / joghurttal, pirított hagymával és fokhagymával, sóval, borssal.
A tepsi alját a spenótós szósszal kenjünk ki először, aztán rétegezzük felváltva a lasagne tészták közé a két tölteléket. A teteje juhtúrós, sajttal szórjuk meg, és tetszés szerint paradicsommal diszíthetjük.

7 comments:

malyvacsiga said...

Hogy ez milyen jó! Én megcsinálom a komoly adag bechamel-t bele reszelt parmezánnal, a 1/2 kg túrót a két csomag fűszerezett spenóthoz keverem, és úgy rétegezem. De kipróbálom ezt is nemsokára, mert kevésbé munkásnak hangzik. :-P Köszi!

irisz said...

:) így is- úgy is a végén egyszercsak találkoznak az ízek :))
Én gnocchi-val fogom kipróbálni a Te verziódat, mert ott praktikusabb az egybekevert szósz.
köszi!

malyvacsiga said...

Világbajnok variáció született, hála neked!
Durvára reszelt végtelenül zsenge cukkini hagymán enyhén megsóz és megpárol, a szósz ugyanaz, mint nálad, de csak 15 dkg juhtúró volt itthon, a többi rendes túró volt, és egy csomag kaprot tettem bele, meg két gerezd fokhagymát, semmi mást.
Azóta is nyalják az ujjukat.

Unknown said...

köszönöm a receptet, isteni szülinapi vacsi kerekedett belőle! a Kedvesem szerint egy baja volt: hogy nem tudott belekötni:)

Anonymous said...

Kérdezhetek hülyeséget?:)

a fagyasztott spenótot kiengedés után főzöd is a liszttel-tejjel, vagy elég, ha csak simán összekevered, és majd a sütőben összeérnek az ízek benne?

malyvacsiga said...

Na, én odáig "fajultam", hogy eleve összekutyuélom a két tölteléket, oszt kenem. Azt hiszed, észrevették?! Olyan hamar felszippantották, fel sem ocsúdtam! (Mi lesz itt, ha a két kicsi is érdemben enni fog?!?!)

Chocolate Chip Cookie Recipes said...

Hello mate great bblog