Saturday, February 21, 2009

Csokoládé fondü Hachez 88%-ossal

Van olyan, hogy az ember sokáig él együtt egy tárggyal mire rájön, hogy valójában mire is használható a leginkább.
Ez történt velem tegnap, amikor rájöttem, hogy a két kis mécsessel működő teamelegítőm csokoládé fondü gyanánt is remekül használható.

Szerencsére kéznél volt egy tábla 88%-os Hachez német csokoládé - amit beledaraboltam egy kis kerámia müzlis tálba-, valamint némi mártogatásra alkalmas alma, narancs és banán.


8 comments:

Frazon Zsófi said...

fúúú, micsoda péntek lehetett!
:)

Frazon Zsófi said...

én is akartam egy bejegyzést csinálni, de most inkább ezt nézegetem! jöjjön más is melegedni!

Kriszta said...

Neked nem égett le a csoki? Mert mi is próbáltunk már ilyen mécsessel működő csokifondüt, de szó szerint megsült a csoki és nagyon vacak lett :(

irisz said...

hát, az az igazság, hogy nem volt ideje leégni... :P
nem közvetlenül a tál alatt volt a láng, hanem két mécses melegített egy fémlapot, amin volt.

Frazon Zsófi said...

mi is csokifondüztünk régebben, és nem égett le. talán nem jó, ha közvetlenül éri a láng az edény fenekét. nálunk amúgy aszalt gyümölcsök töppeszkedtek a csokiban, és nagyjából a rosszullétig nyomtuk le a torkunkon :)) hát, szép dolog is az önfegyelem... csak kár, hogy nem motivál...

erős ildikó said...

Ilyen csokit hol lehet beszerezni? Megnéztem a gyártó honlapját, rendelési lehetőséget nem látok...

Kriszta said...

Köszönöm!
Igen, biztos túl közel volt a láng az edényhez. A dolog szépsége csak az, hogy ez egy hivatalosan is csokifondü edényke a Tibi csokitól. Hát, biztos valami hozzáértő kreálta...

irisz said...

Sajnos pontosan nem tudom megmondani, hol szerezhető be ez a csokoládé, hozzám csak úgy maguktól jönnek :), de szerintem a kulinárisokban tutira van, és az ilyen speckó csokoládé boltokban is, amiből már egyre több van, pl. hozzánk közel a Mom park aljában, de korábban a Budagyöngye volt közel és ott is volt.

Kriszta, szerintem az ilyen promó cuccok mindig hibádznak valahol. Próbáltam rákeresni az ikea oldalán erre a kis melegítő szerkezetre, de nem leltem.
De egy lyukacsos fémlapot képzelj el, ami alá befér két mécses kényelmesen, úgy hogy ha a fémlapra teszel valamit, teáskannát v. csokoládéval megpakolt kis edényt, akkor max a szélei alatt vannak a lángok, vagy pont a két láng közé esik az edény alja. Olyan ezer és két ezer ft. közt van egy ilyen kütyü.