De ez a mese sajt csak nevében emlékeztet az elődre: lévén nem is elődje, másrészt a nevének sem a meséhez, hanem sokkal inkább Emeséhez van köze. Emese ugyanis az alkotó, akiről a nevét kapta. Emese a barátnőm, akitől ezt meg én kaptam. Nem először kóstoltam, és nyilván nem is utoljára. Iszonyú finom. Mindenféle sajtok, a semlegesebb ízű trappistától az erősebb ilmiciig, zöldfűszerek, olajbogyó, fokhagyma, erőspaprika és rengeteg bors. Mindez olajban. A titka pedig az, hogy minél tovább kibírja az ember, hogy ne egye meg, annál finomabb. Elég nagy erőpróba! De megéri. Köszönöm. Ja, és még újrahasznosítható is: az olajból ugyanis, ha kiette az ember a cuccost, akkor újra csinálhat bele...
képlinkeléshez jó
2 years ago
4 comments:
szia!
Anno én is szerettem a Mese sajtot, de ha feljön vhol témaként, szinte mindenki kijelenti, hogy utálta...
A fokhagymát csak úgy nyersen teszed bele? Azt hallottam mások kicsit megpárolják vagy ilyesmi. Én próbáltam már olajba fokhagymát tenni, de bár ízesítette az olajat, nem lett annyira finom pikáns - gondoltam valahogy "elődolgozni" kéne.
Nyami! :)
simán, nyersen. talán érdemes előtte késheggyel megbökni, akkor jobban kijön a íze. ha nagy a gerezd, félbe is vághatod!
Renáta, nekem is ez az élményem: ha azt mondod Mese sajt, szinte mindenki finnyog. de akkor itt egy alternatíva! :D
Post a Comment