Sunday, December 14, 2008

Bio csokoládé Bécsből

Tegnap Bécsben voltunk adventi kirándulni :) Aki volt már így Karácsony előtt Bécsben, annak nem kell ecsetelni, hogy micsoda hangulat van ott ilyenkor. Fantasztikus!
Mi két ún. Christkindlmarkt-on (adventi vásár) is voltunk, az egyik a Városháza előtt van, a másik meg a Schönbrunni kastélyparkban.
Annyira jó dolgokat lehet kapni, kezdve a finom falatoktól, a kézműves árukig, hogy egy halom pénzt ott lehetne hagyni!
Én nem vettem sok mindent, csak egy kis édességet, meg a puncsos bögréket. (Fúú, az a puncs nagyon ütős ám!)


Itt most csak egy felfedezést szeretnék bemutatni, ami igazán a Pánkóra kívánkozik :) Ez pedig a Demmers Teaház standján beszerzett teás Zotter csokoládé (tudom, tudom, már megint tea+csoki. hát ez van...)

A csomagolás szerint ez egy 70%-os étcsokoládé, borsos nugátszeletre ágyazott valódi karamellizált tealevelekkel és egy csipet "Indian Chai" feketetea-fűszerkeverékkel.
Jól hangzik, igaz? :)) Nos, az íze valahogy a gyerekkoromat idézi fel, de meg nem tudnám mondani, miért. Mintha lett volna valami hasonló ízű szaloncukor annak idején... Az egész csoki enyhén aromás, kellemes, a borsot szinte nem is érezni, épp csak utóízként a nyelvemen marad egy enyhe csípés. A tealevelek meg tényleg karamellizáltak, miután lenyelem a csokit, még rágódhatok rajtuk picit :) Különleges dolog.

A csomagolás már sejteti, hogy valami alternatív dologról van szó, és a honlapjukon kiderül, hogy így is van!
Josef Zotter Európában eléggé egyedülálló módon csakis bio termelésből származó alapanyagokból gyártja csokoládéját, és a kakóbab pörkölésétől kezdve a kézi merítésig az összes gyártási műveletet saját manufaktúrája végzi. Így a "BIO und FAIR" felirat az összes csokin szerepel. Az ellergiásoknak pedig külön jó hír, hogy léteznek allergén-, vagyis laktóz-, glutén- és csonthéjasmentes csokoládék is.
Lehet válogatni :))

4 comments:

irisz said...

zotterért mi is rajongunk, szerencsére v. sajnos pesten elég sok helyen lehet kapni, ráadásul a rotchild-ekben elég gyakran leértékelve is.

Kriszta said...

Akkor az tök jó! Mifelénk szerintem nem lehet kapni. Vagy csak még én nem figyeltem fel rá.

Frazon Zsófi said...

igen, én is imádom, de ritka vendég nálunk! ez viszont tipikusan olyan csoki, aminek gyerekkoromban tutira gyűjtöttem volna a csomagolását is... de talán még most sem késő:) majd aztán odaajándékozom valami múzeumnak!

Kriszta said...

Az árát tekintve nálunk sem lesz gyakori vendég... :(
A csomagolása tényleg nagyon egyedi. Főleg, amiket még a honlapon láttam!