Wednesday, November 19, 2008

olasz-görög 2:1

A receptet Németországban írtam le, ott ettem nemrég, kicsit átvariáltam, de a lényeg nem változott: ez egy jellegében olasz spagettis tésztasaláta, amit rengeteg olajjal kell készíteni, és a multikulti jegyében egy-két görög összetevővel megbolondítani.
Hozzávalók:
250 g spagetti (mondjuk nem árt, ha olasz)
4-5 szárítot paradicsom (olasz)
2 gerezd fokhagyma (ne kínai)
3 zöld peperoni (olasz)
2 marék rukkola
fél kaliforniai paprika (piros)
oregano és bazsalikom sok-sok
só, bors
1 ek. szezámmag
1 ek. napraforgómag
marék mazsola (görög)
200 g mozzarella golyó (szarvasi)
jó sok olivaolaj (görög).
Amíg a tésztavíz felforr, a tészta fő, addig egy mély tálba összevágom a hozzávalókat jó apróra, összekeverem a fűszerekkel, rukkolával, a magokkal és az olajjal. Amikor megfő a spagetti, akkor alaposan összekeverem, hozzáteszem a mozzarella golyócskákat, és még annyi olajat, hogy szapfos, könnyen keverhető és csúszós legyen. Nagyon jó hozzá a fűszeres kenyér, vajjal, kecskesajttal és vörösborral. Állitólag másnapra érik össze a saláta igazán, akkor a legfinomabb. Meglátjuk. Talán.
A bohóckodás az olasz és görög összetevőkkel természetesen csak a játék része. A játékot úgy hívják: foci. Mert, ha szerda, akkor kupaszerda. Ha meg nem, akkor olasz-görög tésztasaláta. És történetesen tényleg így állt fel a csapat.

3 comments:

Kriszta said...

Imádom az ilyen szép színes salátákat! :)
A kupaszerdákat meg én is tapasztalom... (Valaki révén... :))

irisz said...

köszönjük szépen, éltünk vele, sőt feltettem a keresőt is, de sajnos nem minden esetben működik, de azért még hagyom egy picit, hátha megjavul :).

Frazon Zsófi said...

szuper!