Tuesday, October 7, 2008

Paradicsomos, uborkás, lilahagymás raita (saláta)

A hétvégén bemutatott rotit a most következő salátával (raita), valamint két hamarosan felkerülő másik recept alapján készült indiai étellel ettük.

HOZZÁVALÓK:

1 kisebb, vagy egy fél nagyobb darab uborka
2 közepes méretű paradicsom
egy kisebb póréhagyma
2 nagy doboz natúr joghurt ( az egyik lehet tejföl)
1 e.k olíva olaj
kevés só
1. e.k. finomra vágott friss koriander v. menta
1 közepes apróra vágott lila hagyma
csipetnyi őrőlt fekete bors


Az uborkát és a paradicsomot apró kockákra vágjuk, és a felkarikázott póréhagymával együtt egy tálba tesszük.
A joghurtot elkeverjük az olíva olajjal, sóval, borssal, és hozzáöntjük a zöldségekhez és összeforgatjuk az egészet.
Belekeverjük a koriandert v. mentát, majd végül a lila hagymát.
A többi elem elkészültéig a hűtőben tároljuk.

No comments: