Thursday, October 16, 2008

Újabb gyömbéres felvonás

Csak most csokival.


Már jó rég megvettem a szilikonos jégkockatartókat, direkt azért, hogy csokibigyókat gyártsak benne. Aztán ez egész eddig váratott magára. Most viszont, hogy van otthon friss gyömbérem, muszáj volt kipróbálni csokival.
Dolce Vita gyömbéres csokija és Gabojsza csokiszívei adták az ötletet. Ez még nagyon kísérleti stádium nálam, bár így is nagyon finom lett. Azért legközelebb nem teszek bele ennyi tejszínt (vagy egyáltalán semennyit), mert így kicsit olvadékony a kézben, valamint gyömbérből is többet rakok, mert alig érezni az ízét.

Hozzávalók:
20 dkg 60%-os étcsoki
1 dl 30%-os tejszín
2-3 tk. reszelt gyömbér
egy kis kandírozott narancshéj
pár szem mandula

A csokit vízgőz felett felolvasztom (tényleg. és nem mikróban :o) ), aztán elkeverem benne a felforrósított tejszínt és a reszelt gyömbért. Telepakolgatom vele a szilikon jégkockatartókat (egy kagylós és egy kockás tele is lett), aztán hogy ne legyen olyan snassz, még pár darabra raktam kandírozott narancshéjat, másik pár darabba meg egész mandulát nyomkodtam. A legjobb egy éjszakára hűtőbe tenni.
Ami a hátránya - hogy kissé olvadós -, az egyben az előnye is, mert nagyon finoman szétomlik az ember szájában. Hmmm.

3 comments:

Gabojsza said...

Hmmm...nagyon szépek lettek! biztosan finomak is:-)))

irisz said...

mostmár biztos vagyok benne, hogy én is tudnék fűszert küldeni cserealapon :D :D :D

jól mutatnak, na!

Kriszta said...

Igen Gabojsza, túlságosan is finomak... :)

Írisz, úgyis itt a gazd.válság, jó lesz, ha rászokunk a barterre :D