Nem cifráztam: a padlizsánt hirtelen, magas lángon oliván megpirítottam, tettem hozzá sok-sok friss rozmaringot, rengeteg apróra kockázott fokhagymát (4-5 kövér gerezd), sót és borsot. Nem kevertem, hogy ne pépesedjen, hanem rém ügyesen feldobáltam (a wok jó célszerszám ehhez, de egy komolyabb erőnléti edzéssel is felér - bicepszre dolgoztam). Nem kell megijedni, ha barnul, onnantól kezd igazán finommá válni.
A krumpliból pedig indiai krumplis raitát csináltam, amit már korábban itt leírtam. Az egész hadművelet egészen pontosan addig tartott, amíg a padlizsán megsült. Száraz fehér borral toltuk, ha jól emlékszem.
5 comments:
Nálam meg ott senyved két padlizsán a hűtőben, akikről folyton megfeledkezem :(
azt is be lehet szuszakolni a "maradék" kategóriába :) lesz ott még egy kis főtt krumpli is, meglátod!
Most éppen bulgurban nyomulok :D Annyit főztem belőle, hogy 3 napra elég!
hát, akkor a padlizsánnak nem marad más, mint a várakozás. szegény!
:)
No azért nem lesz olyan rossz sorsa! Asszem összeházasítom a bulgurral :)
Post a Comment