Az indiai főzőtanfolyamon frissen tanultak gyakorlására került sor tegnap este. A legérdekesebb a roti nevű lepény elkészítése volt.
Mi fél kiló lisztből készítettük, de szerintem bőven elég 25 dkg-ból is. (úgy minden mást is felével kell számolni :) )
50 dkg liszttel elmorzsoltam 6 dkg vajat / ezt lehet olajjal is helyettesíteni, hozzáadtam egy teáskanálnyi sót, majd szép lassan hozzáöntögettem 3,5 dl langyos vízet.
A tésztából kis gombóckákat formáztam, és egyesével a következők történtek velük.
Először kinyújtottam kisebb kör formára, majd késsel bevágtam kb. a tészta közepéig, egy olajos kanállal végig olajoztam a tetejét, majd a bevágás mentén felhengergettem egy rózsa szerű formára. A közepébe belenyomva az ujjamat kilapítottam és folyamatos lisztezés mellett újra nyújtottam, mostmár nagyobb körlapra. Palacsinta sütőben sütöttük, szépen felpúposodott, majd kilapult. Remek kaland, érdemes kipróbálni!
Hamarosan folytatom a sort a tegnapi menü további elemeivel, amihez a roti köretként / kenyérféleségként szolgált.
képlinkeléshez jó
2 years ago
5 comments:
ezt eszik valamihez vagy magában? milyen íze van? az összetevőkből mennyi kell? minden általad írtból a fele? ha igen akkor miért nem fele annyit írtál?
elnézést, azt hittem rögtön közvetlenül ezután felkerül a teljes menü, de erre picit várni kell, ma még meglesz.
Ez ahogy írtam, egy lepényféle, lepényszerű ízzel, amennyire a hozzávalókból nagyjából talán sejthető.
Azért nem feleannyi írtam, mert én ennyiből csináltam, a fotók ekkora adagot mutatnak, de szerintem túl sok lett a hamarosan felkerülő többi étel mellé, ezért tettem javaslatot, h. érdemes felezni a mennyiségeket.
sajnálom, h. félreérthetőre sikeredett. :(
szerintem ezekre a kérdésre csak annyit kell írni egy anonymusnak, hogy: te már csak egy ilyen vicces kislány vagy, a roti meg finom :))
ja, és tök jó egy a folyamatábra!
Ezt én is ki fogom próbálni :)
Post a Comment