Ismét indiai vacsora történt :), és a ma este is gyanúsan hasonlónak ígérkezik. A recepteket javarészt a már korábban említett szakácskönyvünkből szedtük, de a tegnap készült Aloo mutter (zöldborsós burgonya) mellé a Zsófitól tanult poodina parantha (mentás lepény) - t készítettük el.
A recept:
1 kg főtt burgonya
4 csésze zöldborsó
2 csésze paradicsom püré
2-4 tk. olaj
2 tk. cukor
A zöldségalaphoz:
2 közepes hagyma
4-8 piros chili
egy darab gyömbér lereszelve (kb. 2.5 cm)
2-4 szegfűszeg
4 babérlevél
1/2 tk. őrőlt kurkuma
2 tk. koriander
1 tk. köménymag
1 tk.préselt fokhagyma
A felszeletelt hagymához hozzákeverjük a chilit, a lereszelt gyömbért, a préselt fokhagymát és a maradék fűszereket. Hevített olajban süssük 2-3 percig. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a cukrot és a sót, v.mint a tejet, felforraljuk és beletesszük a zöldborsót és a megfőtt feldarabolt burgonyát.
képlinkeléshez jó
2 years ago
2 comments:
naggggyon hindi császár!
Fini! Csak a tej nem szerepel az összetevők között... mindegy, becsültem. De amúgy finom! :)
Évi
Post a Comment