ez már csak ilyen hétvége volt, csupa szülinapi parti, csak a sorrend volt naggggyon rossz, pénteken a hajnalig tartó haverokkal bulizós, szombaton a délelőtt kezdődő gyerekekkel mulatság...de hát az élet nem habostorta...
(Fontos túlélési recept: tök jó ha van bébiszittered az estére... de mindenképp legyen másnapra is!)
és a torta:
formát kivajaz, sütőt előmelegít
piskóta:
6 tojás
20dkg liszt
fél citrom leve
1 c héj
némi cukor
pici só
sütőpor
(szerintem ebbe is mehet fél dl rum(fehér) de nem vagyok alkesz:))
fehérjét sóval kemény habbá,
sárgákat simára a cukorral, majd kanalanként bele a lisztet, habot, citromlét, rumot.
formába(24cm) vele, sütőbe vele(180fok) kb 40-45 p.
krém:
4dl tejszín
3 citrom leve, héj
cukor( belebénáztam barnacukrot amitől megfelelően drapp színű lett...nem ajánlanám:)
((rum?))
kb 3ek liszt
felforraltam a tejszínt majd amikor kihűlt a többi hozzávalóval habosra felvertem és bepakoltam a hűtőbe.
és tovább bénázva észrevételeztem, meglepő módon nem lett kenhetően kemény...hm citromtorta nem egyszerű
így újból gázra került a krém, s némi liszttel besűríttettem.
de a végén igazán nagyon finom lett!:)
a kész piskótát ketté vágjuk, megszórjuk durvára vágott fehércsokival, jó sokkal, majd jöhet a krém és a piskóta többi része, a tetejére mehet a maradék krém és fehércsoki, de a mandula is passzol szerintem, meg szép is.
mehet rá szirupban főtt citrom v narancshéj.... ilyet régen sokszor csinált apukám, kár, hogy nem tudjuk mi is van a déligyümölcsök héján héjában tartósítónak :(
mindegy párszor belefér ez is :D
6 comments:
hűűű mennyi torta! és ilyen későn?!
most éppen ráértem felrakni:)
kár h. ilyen ritkán érsz rá, egész jó kis receptek :))))))
nade tényleg, elő a vega titkokkal! :D
le vagyok terhelve Atti kajáival, hogy "ugyan azt " egye mint a többiek az oviban, vegásítanom kell székelykáposztától rántotthalon keresztül a rizsescsirkéig mindent és ez kemény agymunka:)
így nem marad időm "igazi" kajákra, szajnosz...
jaj jajj szegény Zsófi! szegény Atti!
kitartást! éljenek a vega ovisok!
nem gáz ám, és pl a szójás székelykáposzta nagggyon finom, majd jól felrakom egyszer.
Post a Comment