Két-három csészényi így készül:
2 dl vizet kezdek forralni, beledobok
3-4 szem zöldkardamom magot (a héját kicsit megtöröm, hogy kiázzon)
1 tk tea masalat (tört ánizs, kardamompor, feketebors, fahéj, gyömbérpor)
2 tk fekete teát (most Iránból ajándék, elolvashatatlan fajtájú, de nagyon finom anyagból dolgozom).
Amikor épp elkezd forrni, gyorsan beleöntök 2 dl hideg tejet (3,5- 3,6%-ost).
Addig kell várni, míg újra gyöngyözni kezd, és akkor gyorsan lekapni. Nagyon egyszerű, csak a forráspontok körüli gyors cselekvésre kell koncentrálni, ugyanis nem tesz jót a teafűnek, ha forralaják. Van egy kis téli hangulata, de így estefelé már nagyon kellemes. Lehet üresen, vagy egy kis mézzel. Én ez utóbbi.
7 comments:
gondolom vmi növényi tejjel is megvalósítható ez a recept, én nagyon szeretem - szerzek is majd ilyen szuper fűszerkeveréket!
szerintem tutira.
azért írtam a fűszerkeverékek alkotórészenként is le, hogyha van otthon, akkor azzal is megvalósítható!
Itt az erlangeni teaházban is készítik ezt a teát (szinte a ház specialitása) - és szerintem nagyon finom! Hála Neked a receptje is megvan így már ;)
én is egy nagyon jófej indiai nőtől tanultam. attól, akinek a családja csinálja a Wesselényi és az Akácfa sarkán a fűszer, élelmiszer és ajándékboltot, Szép Kis India néven! Annyira jó hely! Én imádom :D
beatbull, hol van ez a teaház?
Itt Erlangenben - erről is kapta a nevét ;) Ld. pl. google maps-en. Városközpontban tök jól elérhető, aranyos, sokféle teával, s mellette a boltban meg is vehetők a teák.
jaja, bocs! jófej vagyok :D
köszi, ellenőrzöm! ha arra járok, ki is próbálom, az tuti!
Post a Comment