Thursday, July 17, 2008

Zellerkrém leves pirított mandulával

Ezt a receptet Dorkától lestem, aki pedig az ő legkedvencebb gasztroblogjáról a chili&vanilián találta.
Kicsit másképp készítettem, mint ahogy az eredeti recept diktálja, de a végeredmény nem volt rossz.


Három kisebb krumplit, egy közepes zellert, sajnos egy körte helyett egy almát, egy fej hagymát kockáztam fel. Fokhagymát és friss rozmaringot aprítottam. Reszeltem egy kevés gyömbért is.
Kevés olíva olajra ráhajítottam a hagymát, fokhagymát, rozmaringot, gyömbért és néhány egyéb fűszert, ami a kezemügyébe akadt és belekívánkozott, kevés sót.
Hozzáadtam a zellert, összeforgattam, majd kevés vízzel felöntöttem, és hagytam kicsit fedő alatt fortyogni. Majd erre rá a krumpli, alma, kevés víz, fortyogtatás. Majd íz korrigálás sóval, víz és negyedóra főzés.
Kicsit hagytam hűlni, bebotmixeltem, joghurtot kevertem hozzá, tetejére píritott mandulát szórtam, és csak ettem, ettem, ettem. :)

4 comments:

Frazon Zsófi said...

hm... egy újabb fogás, ami talán egyszer segít legyőzni a zellerrel szembeni ellenérzéseimet! ezt akár Ö. Zsófinak is lehetne ajánlani (zeller, körte), ha már a karfiol/banán összeállítára meghívta a barátait... :)

irisz said...

Idézem chili&vanilia vonatkozó ajánlását:

"Jó kis leves megrögzött zellerimádóknak. Kezdő zellerellenzőknek. Haladó zellergyűlölőknek. Leves zellerutálat ellen."

A remény hal meg utoljára :)))

Frazon Zsófi said...

hm, haladóknak is? akkor tényleg nem reménytelen!

Ördögh Zsófi said...

ettem már zellerlevest nálatok Í, de nem volt benne gyümölcs pedig tök jól hangzik! de az is finom volt ám, határozottan emlékszem!:) még nem volt meg a banánkarfiolcsoda, mindenképp jelezni fogom!v :D