Friday, July 18, 2008

SOS - Lelenc Kutyamentő Egyesület

A tegnapi Népszabadságban van egy rövid írás Hargitai Miklós tollából a Lelenc Kutyamentő Egyesületről. A lényeg röviden: az Egyesület nem kaphatja meg azt a 15 millió forintot, amit mi adófizetők számukra felajánlottunk. Az APEH nem utalta át a pénzt, mert ugyan két éve bejelentették az Egyesületet, de a nyilvántartásba vétel bejegyzésre csak napok múlva került sor, így három nap híján lecsúsztak arról a két évről, ami az 1%-os felajánlásokhoz szükséges. Első fokon pert nyertek, de az APEH fellebbezését követően az ítélőtábla mégsem nekik adott igazat. A pénz ugyan megvan, hiszen mi azt már felajánlottuk, de a törvénykezés nem teszi lehetővé, hogy ezt megkapják. Persze, értem én, a törvény, az törvény, a jogszabály, pedig jogszabály – bár máshol is „ekkora rend” volna! Most viszont az van, hogy az ország egyik legjobban működő kutyamenhelyén a megmentett kutyák léte (akik általában nem maguk választják ezt a sorsot) veszélybe került.

Két formában lehet segíteni: akik régóta vágynak kutyára, azok most igazán nem találhatnak jobb alkalmat az örökbefogadásra, akik pedig ezt nem tehetik meg, azok anyagilag is támogathatják az Egyesületet. A támogatások leírhatóak az adóból (vagy adóalapból, ezt sosem tudom), és aki rendszeresen utal számukra, annak ezt kérnie sem kell, automatikusan kiküldik az igazolást. Aki úgy érzi, megteheti, hogy anyagilag (bármekkora összeggel) támogatja őket, az ide utalhat: MKB 10300002-20228260-00003285
A Lelenc Kutyamentő Egyesület honlapját itt találhatjátok!


Nem hiszem, hogy írásban ki tudnám fejezni a felháborodásomat!

7 comments:

Anonymous said...

Nem nagyon tudok mit mondani. Szalonképeset semmiképp.

Frazon Zsófi said...

ezt hívják úgy, tehetetlen düh!
adott egy hely (illatos út), egy satelit szervezet (lelenc) egy csomó ember, aki szabadidejében, önkétesként próbál segíteni, cserbenhagyott és elveszített kutyákat összevakarni, javítani valamit a morális csődön, aztán van ez a három napos bukta, első fokon mégis megnyerik. ezek után pedig van pofája az APEH-nek fellebbezni! nehogy már precedens legyen belőle... belegondoltak ezek? nemcsak a jogszabályok mentén, hanem mint ember!

Anonymous said...

A legeslegjobban az háborít fel, hogy azért tudnak elmismásolni dolgokat, tudnak rugalmasak lenni, pedig ott milliárdokról van szó.
Arról, hogy emberként gondolkoznak-e, nem is érdemes morfondírozni, mert nem.
Annyira de annyira dühös vagyok. Undorító, hogy egy kész határozat után van még mód egy ilyen dolgon fordítani.
Amúgy is egy szélmalomharc ez az állatok jobb létéért folytatott kinlódás, és akkor még akadályozzák is.
Tényleg nem találok szavakat, még fogalmazni sem tudok.
Francba.

Gabriella said...

Én még talán ennyivel toldanám meg a bejegyzésedet:
http://www.lelenc.hu/

Remélem sokan fognak segíteni.

Üdv, Gabriella

www.gabriellakonyhaja.blogspot.com

Frazon Zsófi said...

gabriella igen, igazad van, bele is szerkesztem a linket! kösz

Anonymous said...

Ezt nem hiszem el!!! Az Apehből sok mindent kinéztem volna, de hogy már a szenvedő állatokból is hasznot húzzanak???
Igen, igaza van Cserkének, ez sajnos tükrözi a nagy magyar helyzetet... :(

Frazon Zsófi said...

igen, de most az van, hogy lehet segíteni is! tehát ti is adjátok tovább minél több embernek a hírt.
én nem tudok - és nem is akarok - örökbe fogadni kutyát, mert a belvárosban ez nem működik jól (mármint a kutyatartás), de átutaltunk egy kutya egy havi ellátására elég összeget. Ez tudom, hogy szimbolikus, de ha ezt csak még tízen, huszan, stb. megteszik, az szerintem most igazi segítség.