Sunday, July 13, 2008

Sárgadinnye leves

A nyár kedvenc ételei közé tartoznak a gyümölcslevesek. Én soha nem főzöm, csak turmixolom. Ma sárgadinnye levest készítettem. Ez mindig biztos siker!!!
Hozzávalók:
Két nagyobb sárgadinnye
1 liter gyümölcslé (ananász vagy körte)
2,5 dl tejszín
0,5 l tej
vaníliafagylalt

A dinnyéket kis kockákra vágom, felét összeturmixolom a gyümölcslével, hozzáadom a tejet, tejszínt, beteteszem a többi dinnyedarabot. A tányérokba két-két gombóc fagyit adagolok, erre merjük rá a levest.

8 comments:

irisz said...

a lehető legfinomabb leves ever! még a fagylaltot nemkedvelők - nemehetők is ráfanyalodnak. :))

Frazon Zsófi said...

pláne, akik még a fagylatot is kedvelik!
nagyon guszta! komolyan!

Frazon Zsófi said...

aratási leves? :D
mindig sikert arat?
teccik! látom, alaposan elolvastátok a röszkei monográfiát :)))

irisz said...

az aratási címkét a rendszer ítélte a levesnek, és bár igaz, hisz valóban mindig sikert arat, azért én kijavítottam. :)

Frazon Zsófi said...

Ó, nekem tetszett... nem tennéd inkább mégiscsak vissza?
:)

irisz said...

nem merem, mer' olyan nagyképűen hangzik :P

Frazon Zsófi said...

ja, végül én sem indítottam a lekvárfeliratokat a képzőművészet kategóriában... tojdanképp értem... de hát ez itt azért az isten ujja volt :/

irisz said...

én meg voltam a kis radírpók... :)