Friday, July 25, 2008

Meska

A kézzel készült, hazai termékek használata és vásárlása, főleg esetleg a készítése, netán-tán újrahasznosított elemekből, szerintem igazán környezetbarátságos dolog.
Ezért ajánlom sok szeretettel a figyelmetekbe a harsogósan friss és új, magyar, "mindenféle egyedi
saját készítésű alkotásokat" kínáló portál oldalt, a Meska-t.
És ajánlom azért is persze, mert vattacukorhajú pánkó pajtásunk is benevezett az újonnan készült varrományaival. Várjuk a zsebes tatyókat! :)

14 comments:

Mónika said...

Köszi!!
Mostantól a muffint nemcsak eszem, sütöm, hanem varrom is:)

Frazon Zsófi said...

ugya, hogy rá lehet kapni mások ajánlgatására? :P
esetleg ne csináljunk egy csapatfaliújságot a lapszélre: akikre büszkék vagyunk felirattal? (jó, belátom, ez elég ciki javaslat...)

irisz said...

azt gondolod, h. ez csak egy vicc, de én már láttam horgolt muffinokat!

pl:
http://www.etsy.com/view_listing.php?ref=sr_gallery_7&listing_id=11679171

irisz said...

mi mindenkire büszkék vagyunk, mind mind ott vannak a jobbszélen.
még gondolkodom rajta h. képeket is teszek egy-egy versenyzőhöz, h. mééég szebb legyen ez a csodálatos blog!

Mónika said...

assemmi, én gyümölcstortaszeletet (!!!)láttam varrva, szintén az etsyn, és tisztára élethű is volt!

(meg még egy csomó zöldséget-gyümölcsöt-sütit, de csak lementett képeim vannak róluk, linkelni nem tudok.)

de adhattok tippeket, miket varrhatnék még a táskákra! (rizzsel meg levesekkel szívatni nem ér)

irisz said...

tábla csokoládé?

Dulmina said...

Szuper oldal, köszönöm az ajánlót! Már én is regisztráltam :)

Livia said...

Díjazom a kezdeményezést, de szimpatikus lett volna látni, ha valahol megemlítik az Etsyt, mert lényegében teljesen ugyanaz a koncepció és a felhasználási feltételek is. De köszi, hogy felhívtad rá a figyelmet! :)

irisz said...

Valóban etsy magyarul, de a design igyekszik saját lenni. Bízom benne, hogy van értelme a magyar készítőknek ide bereggelni az etsy helyett.

Livia said...

Persze, és tök jó, hogy van magyar verzió, csak fairnek éreztem volna, ha legalább említés szintjén szerepel, hogy már létezik ilyen külföldön, és nem ők spanyolviaszozták. Tudom, hogy Magyarországon még nem szokás az interneten működő dolgokkal kapcsolatban betartani a "credit where credit's due" alapelvet, és amíg a híradók képesek kiírni hírforrásnak pusztán azt, hogy "Internet", nem is lepődök meg azon, hogy sokan nem korrektek ilyen téren, de azért az Etsy egy marha nagy koncepció, és attól függetlenül, hogy a Meska a magyar verzió, az ötletmegjelölésben ne kövesse ezt az általános magyar trendet. :(

irisz said...

jogos, és valóban szomorú h. ha nincsenek kényszerítő jogok, akkor csakcsupán korrektségből, jófejségből nem említik meg az ötletadót, de ahogy Te is írod, nincs nagyon követendő minta... legalábbis itthon :((

Livia said...

Tényleg csak a jófejség-faktor miatt, sokkal szimpatikusabb lenne az egész, nekem legalábbis. Amúgy imádom az illusztrációdat, ha árulnál képeslapot, noteszt, ilyesmit a mackóiddal, egy vevőd már van. :)

irisz said...

kösziszépen! a meskát biztos kihagyom egyelőre, egyrészt amiatt, ami Neked is szemetszúrt, akkor ankébb etsy - de képeslapokat a lövőház u.-i ajándékpolcban, és az originart galériákban is lehet kapni. Mackós csak egy van, az is kislánnyal.
új sorozatot mostanság tutira nem lesz időm csinálni sajnabajna... de lesz soook sok könyv helyette :)))

anyahajó said...

Szerintem ha nem is név szerint, de említették, hogy nem ők találták ki a dolgot: "Fenti elképzelésből, egy már évek óta sikeresen működő amerikai oldal ötletét alapul véve született meg 2008 márciusában a MESKA." A Rólunk címszó alatt volt.