Egyszer már bejegyeztem a saját hamis-humusz receptemet, de akkor nem volt hozzá szépséges fotó, másrészt most csicseriborsóból készítettem, ahogy igaziból kell.
Hozzávalók:
15 dkg főtt csicseriborsó (1 napig áztatom, majd fedő alatt kb. 45 percig főzőm)
5 dkg tahini
1 gerezd fokhagyma
kevés olíva olaj
kevés frissen csavart citrom leve
só,
bors,
kevés víz
Csak saccolom a mennyiségeket, mert mindent szemre szoktam mérni. A botmixerem elég nehezen veszi az akadályt, így mindig annyi vizet adok a hozzávalókhoz, h. hajlandó legyen még turmixolni, de ne legyen túl folyós a massza.
Az egyik lehető legfinomabb kenyér kence, főleg ha saját készítésű, magocskás kenyérrel esszük.
képlinkeléshez jó
2 years ago
10 comments:
melegítesz? :))
gondoltam, ha pazar a vacsi, akkor ebédre elég csak vmi. könnyű, hideg hangolódás.
Már mindenki nagyon készül, óriási a veszekedés az állatok és lények közt, h. ki a legmedvébb medve, aki megérdemli h. ma este látogatóba induljon "más" medvékhez. :)
apropó: mi az a tahini? esetleg egy barátja az okrának? fúszer?
minden medve legmedvébb... nálunk tutira :)
szeretitek a friss zöld chilit? azt hiszem, kicsit sokat vettem, szívesen megfelezném.
a tahini, az darált szezámmag, de van még benne vmi trükk, mert ha én darálom nem lesz ilyen olajos, meg szép, meg finom.
á, akkor ez a hindi neve, oks!
nálunk ma channa dal, mattar paneer, poodina parantha és potato raita lesz :)))
sajnos nem tudok indiaiul csodálkozni, pedig stílusos volna,
de hogy hozzátegyek vmi ideillő kifejezést, vihetek zenei aláfestésnek egy mooola mantrát...
hmmmm... inkább sex pistols-t
egy tanács a hummusz-hoz, nekem is nehezen küzd meg vele a botmixer, ne vizet, hanem főzőlevet tegyél hozzá:)
Régebben én is főzőlével csináltam, és végül a csicseriborsó leve megfelel, csak olyan nagy mennyiséget nem tettem hozzá, h. jelentősége legyen, de jó, hogy megírtad, mert tényleg!! :))
Post a Comment