Tuesday, July 22, 2008

Humusz

Egyszer már bejegyeztem a saját hamis-humusz receptemet, de akkor nem volt hozzá szépséges fotó, másrészt most csicseriborsóból készítettem, ahogy igaziból kell.

Hozzávalók:
15 dkg főtt csicseriborsó (1 napig áztatom, majd fedő alatt kb. 45 percig főzőm)
5 dkg tahini
1 gerezd fokhagyma
kevés olíva olaj
kevés frissen csavart citrom leve
só,
bors,
kevés víz

Csak saccolom a mennyiségeket, mert mindent szemre szoktam mérni. A botmixerem elég nehezen veszi az akadályt, így mindig annyi vizet adok a hozzávalókhoz, h. hajlandó legyen még turmixolni, de ne legyen túl folyós a massza.
Az egyik lehető legfinomabb kenyér kence, főleg ha saját készítésű, magocskás kenyérrel esszük.

10 comments:

Frazon Zsófi said...

melegítesz? :))

irisz said...

gondoltam, ha pazar a vacsi, akkor ebédre elég csak vmi. könnyű, hideg hangolódás.

Már mindenki nagyon készül, óriási a veszekedés az állatok és lények közt, h. ki a legmedvébb medve, aki megérdemli h. ma este látogatóba induljon "más" medvékhez. :)

Frazon Zsófi said...

apropó: mi az a tahini? esetleg egy barátja az okrának? fúszer?

Frazon Zsófi said...

minden medve legmedvébb... nálunk tutira :)
szeretitek a friss zöld chilit? azt hiszem, kicsit sokat vettem, szívesen megfelezném.

irisz said...

a tahini, az darált szezámmag, de van még benne vmi trükk, mert ha én darálom nem lesz ilyen olajos, meg szép, meg finom.

Frazon Zsófi said...

á, akkor ez a hindi neve, oks!
nálunk ma channa dal, mattar paneer, poodina parantha és potato raita lesz :)))

irisz said...

sajnos nem tudok indiaiul csodálkozni, pedig stílusos volna,
de hogy hozzátegyek vmi ideillő kifejezést, vihetek zenei aláfestésnek egy mooola mantrát...

Frazon Zsófi said...

hmmmm... inkább sex pistols-t

Anonymous said...

egy tanács a hummusz-hoz, nekem is nehezen küzd meg vele a botmixer, ne vizet, hanem főzőlevet tegyél hozzá:)

irisz said...

Régebben én is főzőlével csináltam, és végül a csicseriborsó leve megfelel, csak olyan nagy mennyiséget nem tettem hozzá, h. jelentősége legyen, de jó, hogy megírtad, mert tényleg!! :))