Sunday, July 6, 2008

Gépkaja 2

Felveszem a fonalat, én is közzéteszem az általam gyakran látogatott gasztroblogok listáját, és akkor talán Dorka is előRUKKOLA…khm..értitek..:D


Mivel mi is eszünk húst (bocsánatbocsánat, de egy nullás vércsoportú férfival élek együtt, aki amúgy istenien főz), nem bajlódtam a szétválogatással - ha jól látom, úgyis mind vegyes. Nem is mind korgó gyomorral látogatom, ezért méginkább vegyes! Rangsor nélkül tehát:


anna eszik – leginkább olvasni szeretem, nagyon szórakoztatónak találom, már az első alkalommal ott ragadtam nála. Anna jófej lehet. Ha ezt valami véletlen folytán olvasná: Anna, egy kicsit több fotót !


tejbegríz - bírom, ha egy pasi főz, és a fotói is rendben vannak. A receptek is.


dolce vita – az olasz konyha szerelmese, a bejegyzéseihez írt kommentek is nagyon hasznosak, olvasmányosak. Csakis a legjobb alapanyagokból főz, és saját elmondása szerint a ketchupért és az ananászért üt. Azt hiszem, ezt leginkább a pizzára érti. Tudatosan a legdrágább hozzávalókat választja, sajnos egy illusztrátor legtöbbször nem így főz :( Szépek a fotói. És nézzétek, milyen hihetetlenül nagy levendulabokra van!


e. margit oldala – nem egészen blog, de ha szénhidrátfüggők vagyunk vagy kenyérfixáltak, efelett könnyen átsiklunk. Rengeteg recept és tipp a kenyérsütéshez, és úgy általában a kelt tésztákhoz. Nagy hasznát vettem tavaly, mikor megkaptuk a kenyérsütőgépünket, de nem sikerültek a kenyereink. Azóta is sokszor „fellapozom”, mostanában a péksütemények érdekelnek.


Fűszer és lélek – ezt a blogot itt nem kell bemutatnom! Jó receptek, szép képek. Azt hiszem, nagyon sokan olvassák.


Szóval ezekre a linkekre kattintok a leggyakrabban, de álljon itt még néhány, amiket meg szeretnék még említeni: pranté, gourmandula, ízbolygó, chili&vanilia, lorien


A lista persze bővülhet, most is eltévedtem kicsit a magyar gasztroblogok gyűjtőoldalán, de egyelőre többre nem futja, mert a szabad vegyértékeimet lekötik az illusztrációs, varrós, fotós és egyéb blogok, oldalak. Jó lenne, ha ezért fizetnének is, de gondolom, ez nemcsak az én ábrándom.


Zsófi, nagyon találó a „gépkaja” cím, nálam is épp kistányér és bögre van a szkenneren :)

6 comments:

Frazon Zsófi said...

nagyon dícséretes!
:)

többiek?

Fűszeres Eszter said...

Juj, köszönöm!

irisz said...

úgy tűnik van egy pár nagy közös kedvenc! :)

én is bővítem a kedvencek listákat a saját új felfedezettjeimmel. Remélem megtaláltátok a meglepetés kategóriát, amit rögtön tele is pakoltam íncsiklandó finomságokkal.

Ma még egy tökéletes káosz közepéről írok, de holnap ígérem belinkelem az ajánlott oldalakat!

Frazon Zsófi said...

én vettem a struktúra átalakítást, és nagyon elégedett vagyok az új kategóriákkal, a plusz fincsiségekről nem is beszélve!
ja, és a pánkóvonatkozásokat is vettem ;-)

irisz said...

Minden titok leleplezve... :)

anna said...

oo, most radmosolyognek ha ezt elesben mondtad volna nem neten
hudejolesik, vigyorgok mint egy sargadinnye
(^_^)