Thursday, July 31, 2008

Babos piláf

Nagyon sok olyan étel van, amit háztartásunk másik jeles képviselője sokkal jobban tud csinálni, mint én. A sok mindenből ez az egyik kedvencem, mert nagyon gyorsan kész van, ráadásul a vörösbab nálam mindentvivő. :)

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
5 dkg nyers földi mogyoró
fél cukkini
2 db sárgarépa
1 konzerv vörösbab (vagy annak megfelelő mennyiségű főtt bab)
5 dkg mazsola
1 db zöld chili
kevés fahéj, bors, só, garam masala

köretként főtt barna rizs

A hagymán megpirítjuk a mogyorót, hozzáadjuk a kicsire vágott cukkinit és répát, majd a fűszereket, a chilit és végül a babot és mazsolát. Hipp-hopp kész van, és a sok különféle íz tökéletes harmóniát alkot. Nagyon szeretem!

2 comments:

Frazon Zsófi said...

igen, ez az irány nekem is bejön: gyors, jószagú, csípős, babos...
mi az, hogy piláf? (de most csak dolgozz, később is válaszolhatsz!)

irisz said...

ha jók az értesüléseim, akkor török rizses kaják elnevezése... de erre nem innék forró mérget,