Hozzávalók:
2 közepes padlizsán
4 nagy fej hagyma
3 ek. olíva olaj
1db. friss, érett paradicsom
Színes bors fűszerkeverék
2 fej fokhagyma
3 evőkanál biojoghurt
5-6 szál friss petrezselyem
5 levél bazsalikom
Olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a picire összevágott padlizsánt (amit előtte 20 percig állni hagytam egy kis sóval megszórva, majd leitattam papírtörlővel a kiizzadt levet).
Összepirítjuk, belekeverünk egy fej zúzott fokhagymát, megborsozzuk, kicsit megsózzuk, majd levesszük a tűzről és kihűtjük. Botturmixal vagy villával pépesítjük, közben a paradicsomot is beleaprítjuk, megyszórjuk a frissen szedett, összevágott bazsalikommal, petrezselyemmel és a másik fej zúzott fokhagymával még ízletesebbé tesszük. Friss, magvas pirítóssal a legfínomabb. (vigyázat, nagyon „illatosak” leszünk utána, így ha még kimozdulunk a lakásból, jobb, ha az útra viszünk egy kis petrezselymet rágcsálni, ami kicsit enyhíti a szagokat!)
2 közepes padlizsán
4 nagy fej hagyma
3 ek. olíva olaj
1db. friss, érett paradicsom
Színes bors fűszerkeverék
2 fej fokhagyma
3 evőkanál biojoghurt
5-6 szál friss petrezselyem
5 levél bazsalikom
Olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a picire összevágott padlizsánt (amit előtte 20 percig állni hagytam egy kis sóval megszórva, majd leitattam papírtörlővel a kiizzadt levet).
Összepirítjuk, belekeverünk egy fej zúzott fokhagymát, megborsozzuk, kicsit megsózzuk, majd levesszük a tűzről és kihűtjük. Botturmixal vagy villával pépesítjük, közben a paradicsomot is beleaprítjuk, megyszórjuk a frissen szedett, összevágott bazsalikommal, petrezselyemmel és a másik fej zúzott fokhagymával még ízletesebbé tesszük. Friss, magvas pirítóssal a legfínomabb. (vigyázat, nagyon „illatosak” leszünk utána, így ha még kimozdulunk a lakásból, jobb, ha az útra viszünk egy kis petrezselymet rágcsálni, ami kicsit enyhíti a szagokat!)
No comments:
Post a Comment