Thursday, June 19, 2008

Málnaleves


Már egy ideje látens tag vagyok a Vajaspánkón, de csak mostanra sikerült visszaszereznem a tesóm fényképezőgépét (a tesómtól).
Mivel ismét jön a kánikula, úgy gondoltam, egy hűsítő málnalevessel debütálok.

Hozzávalók:

-kedves szomszédok, akik nagy doboz málnával hálálják meg a viráglocsolást
-pár szem megmentenivaló szamóca
-annyi víz, hogy ellepje
-kevés őrölt fahéj, ez nálunk mindenbe kell
-egy csomag vaníliás cukor, ízlés szerint elhagyható
-két-három löttyintésnyi tejszín

Egybeönt, felforral, behűt.
Ha a Pánkóra szeretnénk posztolni, díszíthejük málnaszemekkel és citromfűlevéllel:)

5 comments:

Anonymous said...

jól hagzik, kipróbálom biztosan nagyon finom

Anonymous said...

Nagyon jól hangzik,..és szerintem a debütációd is sikeres egy ilyen poszttal:-)

További jó főzést,várjuk az újabb bejegyzést..üdv, Nóri

Kertész Edina said...

És mitől lesz piros?

Frazon Zsófi said...

gondolom, a citromfűtől :-)

Mónika said...

pontosan! :)
köszi a biztatást:)