Monday, June 30, 2008

Édes kötelesség

Mint a Vajaspánkó egyetlen húsevője, szeretnék ajánlani egy vegás gasztroblogot, meg aztán támadt is egy ötletem.
Kezdjük szépen sorjában! A blog neve Édes kötelesség (ha a bejegyzés címére klikkeltek, bejön), jó kis zöldséges, tésztás cuccok vannak rajta, lapozzatok beljebb. Máskülönben pedig ő is linkel minket, úgyhogy ez a minimum! Írisszel már megdumcsiztam távban, hogy mint rendszergazda felteszi, én meg ajánlom. Vannak grafikai megoldások is, amit már a magam számára adaptáltam is: legközelebb, ha valamit odaégeteg, majd lerajzolom! (Vsz. legalább olyan jól rajzolok, mint ahogy fotózom...)
Az ötletem pedig a következő: mi, akik írjuk, töltjük a Pánkót, szedjük össze azokat a gasztoblogokat, amiket rendszeresen olvasunk, az ötletek vagy a stílus miatt kedveljük, és képezzünk ebből egy napi használatra is alkalmas közös kis gyűjteményt a lapszélre. Hm? Mit gondoltok? Gyűjteményképzés - természetesen szakmai ártalom...
Addig is: Édes kötelesség
http://hobbifozocske.blogspot.com/

27 comments:

irisz said...

köszi az ajánlót, megtettem a saját édes kötelességemet és feltettem a dicsőség falra a linket :)

muszáj elárulnom az igazságot, nem vagy egyedüli húsos a pánkón, csak ügyesen szigorítok. :))))

jöhet a többi ajánlat, és várjuk a remek rajzokat! :))) aztán meglátjuk, h. az artistabloghoz is küldhetek-e majd egy meghívót :D :D

Frazon Zsófi said...

akkor ma veszek színes ceruzát! hátha...
a receptes linkek és a gasztro blogok halmazok mi alapján válnak el a dicsőség falon? és mi mi vagyunk?
:)
ja, és igérem, ma elkezdem az indiai főzősulit! úgyhogy kurkumával fogok rajzolni, tralalala

irisz said...

a receptesekhez azokat tettem, akik leginkább vega cuccokat főznek. a gasztróba jöhet csőstűl minden

Frazon Zsófi said...

király! nekem is van egy titkos listám :) végiggondolom, hogy melyik vega, melyik húsosfazék, oszt "kiajánlom". kicsit rugdossuk a többieket is. hm?

irisz said...

vmi díjat lehetne kitűzni? pl. tábla csokoládé a legaktívabb tagnak?
... bár én most hátrányos helyzetű vagyok, távol a konyhámtól és a nonstop neteléstől... de szívesen segítek bárkinek a díj felhasználásában. :)

Frazon Zsófi said...

igen, igen, az szimpatikus volna, hogy a net helyett valami face to face díj volna... majd úgy csináljuk, hogy ne legyél hátrányos:)

Kata said...

Köszi az ajánlót, lányok! :o)

Frazon Zsófi said...

szia katanyaka, szívesen! és mi is viszontköszönjük!

irisz said...

éjjjenéjjjen!!!

Simonyi Cecilia said...

Sziasztok néprajzosok (és többiek), nagyon inspiráló a blogotok! Szoktam róla főzni Samunak, ma is innen kerestem ki az ebédrevalót! üdv, Cili

irisz said...

Szia Cilkó!

Lehet még csatlakozni, és erősíteni a környezetvédő tagok táborát. Hisz mint látod, épp pihenő üzemmódban nyomják, khmm khmmm.

Frazon Zsófi said...

hello Cili, eltartott egy darabig, míg meggyőztem magam arról, hogy az a Simonyi Cili vagy, akit én is ismerek :) a fellegajtón megtaláltalak, zöld cipőben, pocakkal :))

szerintem is csatlakozz, ugyan nem tudom hogy kell, engem Írisz hívott meg, de úgy látom, ez nem lesz nehéz ügy!
csao

Simonyi Cecilia said...

Igen, a zöld cipő biztos azonosító... szia Zsófi!

Írisz, hol pihennek a vajaspánkók? Azért ott is van email, úgy látom.

Köszönöm a meghívást, szívesen!
A csatlakozóknak fotós tanfolyam is jár? Különben nem tudom, hogy csinálok majd ilyen gyönyörűséges, nyálcsorgató étel-portrékat...

Frazon Zsófi said...

könnyű belejönni :)
nekem már itthon gyanakodva figyelik, hogy mindent lefotózom, mielőtt megesszük, de a lelkesedés előtt mindenki meghajlik!

aztán, ha nem megy, lehet rajzolni is. Írisz azt is szereti :) meg én is. teát már tudok rajzolni, például.
na, gyere, gyere hamar!

Mónika said...

itt vagyok én is:)
van listám is.
holazacsoki

Frazon Zsófi said...

holazalista?
:)

Mónika said...

adjuk át egyszerre :D

Frazon Zsófi said...

okés, van egy ötletem! Ma már van két bejegyzésünk, tartalékoljuk az energiánkat ;) de mit szólnál hozzá, ha holnapra csinálnánk egy-egy ajánlót a kedvenceinkből, példamutatóan. Hm? aztán Írisz mind rémrendes rendszergazda feltenné a lapszélre, aztán, ha visszajött Pestre, elmennék együtt forrócsokizni... szerintem annyira kitaláltam ;) te Pesten vagy?

irisz said...

Mint kiderült Dorkának is van listája, csak annyira titokban tartja, hogy még az is alig feltűnő h. ő egyáltalán pánkó tag. Csokoládézás jöhet! Pánkótalálkozó hurrá hurrá!

Simonyi Cecilia said...

Mi ez a lista-ügy? És hogy függ össze a csokoládézással? C.

irisz said...

kedvenc blogok listája, a legremekebb ajánlatok összeállítójának jár egy tábla csokoládé. Bár ez még nincs megszavazva, de úgy tűnik h. igen nagy az egyetértés. :)

Frazon Zsófi said...

igen, de lehet, hogy jobban motiválna mindenkit, ha nem verseny volna, hanem édes kötelesség (ha már ennek a margóján irkálunk), és mindahányan, akik ilyen angyon aktívak vagyunk, elmennénk egyszerre valami tuti helyre csokizni! hiszen hogy is lehetne eldönteni, melyik lista a legjobb? ennyi remek gasztroblognál! és igen, hívjuk vajaspánkó találkozónak, és úgyis egy csomó embert nem is ismerek, akiket meg igen, azok meg alig irkálnak - kivéve Íriszt, aki addig lököget minket, hogy a végén még rendse blogtársak leszünk :)

irisz said...

oksa, akkor hivatalossá teszem, és meghírdetem a vajaspánkó találkozót és minden tagot jól meghívok. Ruben sajnos Mongóliában van, szegény.És a Szegediekkel sem tudok bizton elszámolni, gondolom attól függ, h. milyen minőségű csokoládékat kínálnak a helyen, ahol lebonyolódna a találka.

Mónika said...

jól hangzik a találka, az Írisz által megadott időpont is jó(nak tűnik), viszont csokizót egyetlent ismerek, és már azt sem tudom, melyik utcában van, úgyhogy a hely kiválasztását a nálam jóval kompetensebbekre bíznám. mentségemre szolgáljon, kiköltöztünk a városból.

akkor lista holnap? mindenki?

Frazon Zsófi said...

igen, eccerre :)

Mónika said...

meg kell beszélnünk az időpontot!

Frazon Zsófi said...

én már a tettek mezejére léptem!