Szerintem a pita az egyik leggyorsabban elkészíthető kenyérféleség, és jól tölthető mindenfélével, ki mitől lesz a legboldogabb.
A tésztáját most is kenyérsütőrobot barátom készítette: 2,1 dl vízből, egy bő evőkanál olajból, 35 dkg teljes kiőrlésű búzalisztből, sóból, cukorból, élesztőből.
Dagasztás után a tésztából hat kis golyócskát gyúrtam, olajjal bekent fólia alatt pihentek 10 percet, majd kilapítottam őket fél centi magas lepénykékké, és újra tíz perc pihenés következett. A végén megliszteztem a tetejüket és előre melegített sütőlapon kb. 10 percig sültek.
A tzatzikit 2dl joghurtból, fél összevágott uborkából, négy-öt levél friss mentából, egy fokhagymából raktam össze, sóval, borssal, kevés olajjal összekevertem, és kicsit betettem a hűtőbe.
A saláta az éppen itthon talált növényekből állt össze: répa, újhagyma, paradicsom, paprika, tökmag, oregánó, jégsaláta, fűszerek, kicsi olíva olaj, kicsi ecet.
képlinkeléshez jó
2 years ago
1 comment:
Éljen, éljen, tök régóta kerestem teljes kiőrlésű pitareceptet! Nagyon köszi!:-)
Post a Comment